iPad Mini 2 pojavile se detaljne fotografije novog aluminijskog kućišta

Fotografija članka: iPad Mini 2 pojavile se detaljne fotografije novog aluminijskog kućišta

Uspjeli smo uloviti nekoliko fotki novog aluminijskog kućišta u koje će biti “obučen” novi Appleov iPad Mini 2 tablet, koji stiže do kraja godine.

Oglas

Ako bismo ovo kućište usporedili s onim koje je napravljeno za originalni iPad Mini, teško je primijetiti neku razliku. No, ono što možemo vidjeti je kako se ponovo radi o kvaliteti u koju će biti “obučen” novi iPad Mini 2 tablet, što će obradovati ljubitelje Appleovih proizvoda.

Što se dizajna tiče, očekuje se kako će po izgledu iPad Mini 2 biti gotovo isti kao i originalni iPad Mini, ne očekujemo neke velike dizajnerske zahvate. Vjerujemo kako će ih više biti u tehničkim specifikacijama. I što se samih dimenzija i elegantne “tankoće” tiče, niti tu Apple nema puno prostora za razvoj.

Ekran bi trebao biti navodno s Sharp IGZO tehnologijom, a spominje se i Retina ekran. Navodno Apple još uvijek traži idealu kombinaciju ekrana i zaštitnog sloja, tako da je još uvijek sve moguće. No, ono što je sigurno je da će biti kvalitetan. Očekuje se i visoka rezolucija ekrana od 2048×1536 točaka, što je dvostruko više od originalnog tableta, te uz gustoću od 324 dpi (točaka po inču), što je samo za dlaku manje od iPhonea 5 (326 dpi).

iPad Mini 2 bi trebao imati Appleov A6X procesor, isti onaj koji se nalazi u iPad 4 tabletu, iako se spominje kako postoji i mogućnost da dobije i novi Apple A7 procesor. No, nekako smo skloniji misliti kako će dobiti A6, ionako su Appleovi proizvodi prilično skupi, a ovaj je procesor i više nego odgovarajući.

Što se pohrane podataka tiče, očekuje se kako će iPad Mini 2 imati i inačicu od 128GB, što bi bilo dobro, nešto slično kao i iPad 4. Naravno, vas zanima i cijena po kojoj će se prodavati ovaj tablet.

Iako ovo nisu konačne cijene, očekuje se kako će biti ovakav cjenovni raspored:
– iPad Mini 2 Wi-Fi 16GB – £269
– iPad Mini 2 Wi-Fi 32GB – £349
– iPad Mini 2 Wi-Fi 64GB – £429
– iPad Mini 2 Wi-Fi 128GB – ? (oko 509 funti?)

Modeli s mogućnošću telefoniranja se očekuju kako će koštati oko 100-tinjak funti više. Istovremeno će Apple spustiti cijene svojeg originalnog iPada Mini na 299$ (WiFi, 16GB).

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.