iPad – kupiti ili ne kupiti?

Fotografija članka: iPad – kupiti ili ne kupiti?

U nastavku pročitajte ono što smo saznali. Naravno, ne donosimo stvari koje nisu argumentirane ili ono što subjektivno iznose ljuti ljubitelji ili mrzitelji Apple proizvoda. Ovaj prvi dio donosi 7 argumente kontra kupnje iPad uređaja.

1. iPad nije dovoljno dobar da zamjeni pametni telefon ili prijenosno računalo. Appleov tablet nudi previše funkcionalnosti koje se preklapaju sa pametnim telefonom ili su ispod laptop mogućnosti. iPhone 3GS, BlackBerry, Nokia N serije nude većinu važnih, sličnih mogućnosti, uz podatkovne veze. Smartphone uređaji su bolje prenosivi, dok je iPad prevelik za džep. Laptopi nude više funkcionalnosti uz istu ili manju cijenu. Naravno, iPad troškovi su manji od Macbook ili MacBook Pro, ali laptopi pokreću pravi desktop operativnih sustava, dok je iPad ,iPhone OS. Još važnije – nema multitaskinga. Iz te perspektive, iPad će biti vjerojatno još jedan dodatni uređaj.

2. Cijena komunikacijskih usluga : Zašto platiti za dvije 3G usluge – smartphone i ipad?
Teško da će se korisnici odreći smartphona u korist iPada ili plaćati obje usluge. Za sada jeftiniji, 16GB model prodaje se za 499 $ sa 802.11n bežičnim pristupom Internetu. Za 3G kupci moraju iskeširati između $ 629 i $ 829 plus $ 30/mjesečno za podatkovne usluge. Barnes and Noble NOOK ebook reader dolazi s besplatnim 3G uslugama.

3. Web iskustvo je lošije u odnosu na druge uređaje u svojoj kategoriji : Apple promotivna web stranica tvrdi da iPad je "najbolji način da doživite web." No, uređaj ne podržava Adobe Flash, za početak, to znači da nije bolji od iPhone ili iPod Touch, a manje je ovdje usporediva veličine PC ili netbook radne površine ili desktop-class preglednika. Na primjer, Nokia N900 smartphone, sa 800 x 480 razlučivost zaslona, uz Mozilla browser radi i sa Flashom.

4. Zaslonska rezolucija je neadekvatna: iPad rezolucija je samo 1028 x 768
To je jednostavno premalo za veličinu i cijenu, a posebno kada mnogi laptopi i netbooks nude više razlučivosti zaslona za istu cijenu. Razlučivost iPada je 132 po inču. Usporedimo to sa N900 koja ima 267 piksela po inču. Ali iPad dobiva bodove za LED display. On koristi tehnologiju zvanu IPS (in-plane switching), koja ima širok, 178 ° kut gledanja. Na taj način možete iPad držati gotovo na bilo koji način želite, a još uvijek dobiti briljantne slike sa odličnim bojama i kontrastom.

5. Omjer širine i visine je 4:3 u 16:9 svijetu. To je ustvari video standard. Veliki broj modela današnjih pametnih telefona ne samo da prikazuje video u 16:9 omjeru, oni snimaju fotografije na taj način.

6. Mogućnosti za povezivanje su ograničene bez dodatnih troškova. U Apple svijetu korisnici moraju više-manje platiti da bi dobili ono što im je potrebno. iPad koristi isti priključak kao iPhone ili iPod Touch, i Ipad zahtijeva MAC ili PC. USB priključak. Oni dolaze s uređajem.

Da, to je dovoljno za spojiti digitalni fotoaparat, izvršiti ispis na pisaču, ali ne i spojiti uređaj na projektor ili televizor. Nema HDMI priključka. Koliko je sada to doista važno, tema je zasebne diskusije. Ali, za korištenje njegovih brojnih funkcija korisnici će morati platiti više za dodatnu opremu, poput spomenutih konektora ili tipkovnice. OK. Appleov CEO Steve Jobs je naglasio jednostavnost korištenja virtualne tipkovnice. No, na Gizmodo stranici tvrde: " iPad rješenje za tipkanje nije rješenje za sve . " Virtualne su važne za tipkanje  na smartfone, ali iPad tipkovnica treba biti više opipljivog tipa. Možda su tu u pravu.

7. iPad je zatvoreni sustav. Zapravo je to korak unatrag.
Apple developeri potpisuju ugovor o tajnosti. U vrijeme kada su Google i Nokia open-source operativni sustavi i mobilne aplikacije se gomilaju, Apple opet sve naplaćuje. Sve je vezano za iTunes Store, koji je zatvoren kao što je Apple tajnovit o novim proizvodima.

Drugi dio: Zašto kupiti iPad?

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.