iPad – kupiti ili ne kupiti (2)

Racunalo.com foto

1. Dugotrajnost baterije
Vrijeme korištenja akumulirane energije (napunjenosti) baterije je uvijek ono što korisnike ljuti. Neki netbook makeri oglašavaju svoje sustave do 10 sat rada na jednom punjenju baterije. U stvarnosti, broj je bliži 7-8 sati u većini slučajeva. Za iPad Apple tvrdi 10 sati trajanja baterije. Međutim, The Wall Street Journal’s Walt Mossberg izvijestio je da su dobili 11 sati i 28 minuta. Interesantno, ali početna iskustva korisnika objavljena na Internetu su slična.
2. To je aktovka + pad + nadzorni pad
Dok većina demo i reklama za iPad usredotočena je na igranje igara i gledanje videa, dobar dio dosadašnjih korisnika mislim da je ovaj uređaj je irelevantan za poslovne korisnike. I, ne, ne misle ovdje na obradu teksta, proračunskih tablica i prezentacija programa. Međutim, iPad može omogućiti da preskočite hrpu novina i časopisa i izbjegnete hrpu izvještaje i drugih dokumenata u svoj aktovci. iPad je također dobar uređaj za čitanje poslovnih dokumenata zbog svoje veličine LCD zaslona, kao što su PDF i DOC datoteke. Poslovni stručnjaci također mogu uz određene aplikacije skicirati ideje na iPadu, spremiti ih kao slike, a zatim ih poslati svojim kolegama.
Drugi način na koji se može iskoristiti iPad je što možete otvoriti Microsoft Excel datoteke (opet, uz pomoć treće strane aplikacije) i povući do temeljenih web podataka kao što je Google Analytics u Safari browser.
3. Slijedeći video prilog donosi još 10 razloge zašto kupiti Ipad:  

4. Ukoliko ste mislili da je to sve, e niste u pravu. Evo još 5 razloga ZA od strane CNet specijalista:

5. Još dodatnih razloga ZA……možda vam i ovaj video isječak pomogne oko odluke:

I na kraju, vama prepuštam odluku oko kupnje ili potpunog ignoriranja iPad uređaja.

Da ne zaboravimo, dečki iz e-hrvatska dobili su u ruke iPad i napravili prilog. Preporučamo pogledati.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.