iPad aplikacije – čak 48% najboljih aplikacija se ne nalazi na Androidu

Fotografija članka: iPad aplikacije – čak 48% najboljih aplikacija se ne nalazi na Androidu

Zašto se i dalje dobro prodaje Appleov tablet? Zbog softvera? iPad aplikacije su ono što daje dodatnu vrijednost uređajima koji su sami za sebe – ništa!

Oglas

Može tablet imati procesor s četiri milijuna jezgri i grafikom da vam pamet stane, ali ako to nemate gdje primijeniti tada vam je sve uzalud. Primjerice, PC računala i dalje prolaze u Gaming svijetu zbog ogromne podrške video igara – gotovo svaka nova igra na konzolama napravljena je i za računala. Slično je i među tabletima, gdje iPad aplikacije očito i dalje kraljuju i to je sigurno jedan od većih razloga zašto se iPad i dalje dobro prodaje.

Zanimljiva statistika iz naslova kaže kako se čak 48% najboljih aplikacija koje možete koristiti na iPadu još uvijek nema na Androidu. U prvom se redu to odnosi na video igre koje su daleko zastupljenije na iPadu nego na Androidu. Još uvijek, pitanje je koliko dugo.

Neki od naslova su Plants vs Zombies 2, Modern Combat 4 ili Asphalt 8. Ili točnije rečeno – igre se prvo pojave na iPadu, a onda tjednima kasnije i na Androidu. Očito je kako je Appleov tablet još uvijek platforma broj jedan za razvoj aplikacija, tako da iPad aplikacije i dalje drže primat.

Naravno, treba biti pošten i reći kako i Android ima svoje ekskluzivne naslove kojih nema na iOS-u, no one jače su još uvijek na iPadu. Statistika kaže kako se čak 30% aplikacija za iPad ne nalazi na Android Marketu, a njih 18% rade na Android smartphoneima, ali ne i na tabletima. Kako to?

Ista statistička analiza govori i kako su Android korisnici manje spremni nešto kupiti i platiti, više su skloni “besplatnom” sadržaju (koji je samo naizgled besplatan), dok se iPad aplikacije puno radije kupuju.

Ali, kažu neki, vremena se mijenjaju… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.