iPad Air – isti dizajn, nova 8 MP kamera i A8 procesor, multitasking?

Fotografija članka: iPad Air – isti dizajn, nova 8 MP kamera i A8 procesor, multitasking?

Nova generacija iPad Air tableta će biti, kako kažu, dostupna do kraja mjeseca. U Appleu su zadržali dizajn jer su očito zadovoljni kako izgledom tako i prodajom.

Oglas

Ovih su se dana pojavili i neki detalji koji nam se čine prilično zanimljivi, tako da vjerujemo kako će se novi iPad Air tablet, a koji kreće u proizvodnju polovicom lipnja, biti ponovo “top seller”. U prodaji će se pojaviti nešto kasnije (čitaj: puno kasnije), jer će procesor i kamere u proizvodnju tek idući mjesec, tako da novi iPad Air u prodaji ne očekujemo prije jeseni, možda i kasnije.

Ono što je poznato je kako će iPad Air tablet imati ekran visoke rezolucije od 2048×1536 točaka. Novost je i novi A8 procesor koji bi trebao biti brži s jedne strane, a ekonomičniji po potrošnji struje s druge strane. Očekuje se kako će se upravo taj novi A8 procesor pojaviti i u novom iPhone smartfonu i iPad tabletu. Sama brzina će biti veća, ali ne puno, više se radi o samoj arhitekturi procesora koja bi trebala donijeti “protočniji” rad.

Stražnja kamera je napredovala s 5 MP na 8 MP, tako da će biti u skladu s novim iPhoneom. I rezolucija prednje kamere je narasla s 1,2 MP na 1,5 MP. Za sada nema spomena oko Touch ID senzora (čitač otiska prstiju), iako nam se čini kako bi se i to moglo dogoditi, u skladu s novim iPadom.

I ono što je možda najzanimljivije je – multitasking! Za sada je još na nivou glasina, no ako se to dogodi iPad Air bi mogao biti prvi Appelov tablet s prvim multitaskingom – moći ćete otvoriti dva prozora odjednom (split screen).

I na kraju dvije pitalice? Ima li Android OS pravi multitasking? Ne. Imaju li Windows 8.1 tableti multitasking? Normalno da imaju :)

iPad Air - isti dizajn, nova 8 MP kamera i A8 procesor, multitasking

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.