iPad 5 stiže na tržište do kraja 2013. godine, to je gotovo sigurno, a što novo donosi?

Fotografija članka: iPad 5 stiže na tržište do kraja 2013. godine, to je gotovo sigurno, a što novo donosi?

Teško je reći. Apple je uvijek znao kako sačuvati vitalne informacije od javnosti, ali ubaciti “bubicu” tek toliko da se svi zainteresiraju. Ipak, gotovo je sigurno – iPad 5 stiže do kraja godine.

Oglas

Za sada nije potvrđen naziv “iPad 5”, ali je logično da se nasljednik četvorke numerira jednom brojkom više. Proizvodnja bi trebala započeti u srpnju ili kolovozu, a u prodaji se očekuje u listopadu ili studenom, dakle ipak krajem 2013. godine.

Ipak, neki stručnjaci misle kako je prerano za novi iPad uređaj, jer se krajem prošle godine pojavio iPad 4 kojeg korisnici još nisu stigli “iskonzumirati”. Je li to neka tržišna ili marketinška igra, ili samo velik pritisak azijskih proizvođača tableta teško je reći, vjerojatno i jedno i drugo.

Druga činjenica koja govori u prilog tome je podatak kako i sam iPad 4 nije donio neki veliki napredak i praktički se neprimjetno pojavio na tržištu. Istina, ima nekih pomaka u procesoru i novim ulazima, no ništa posebno. Što očekivati od nove petice?

Svi očekuju tanji uređaj, lakši i možda po izgledu bliži iPadu Mini. Veličina ekrana bi mogla ostati 9,7 inča, no rubovi bi se mogli smanjiti. Naime, ako redovito pratite naš portal, tada ćete se sjetiti da smo spomenuli kako Apple razvija neke , između ostalog i ekran koji bi trebao ići od ruba do ruba (bez obruba), to bi bilo dobro vidjeti.

Od nekih drugih poboljšanja očekujemo bolju kameru, jači procesor, bolji dizajn… i sve bolje od prethodnika… :)

iPad 5 stiže u 2013. godini 02

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.