iPad 4 – trojka se još nije ‘ohladila’, a već se najavljuje četvorka s PowerVR SGX 554

Fotografija članka: iPad 4 – trojka se još nije ‘ohladila’, a već se najavljuje četvorka s PowerVR SGX 554

Jedna od glavnih i prepoznatljivih karakteristika Appleovih tablet i smartphone uređaja su jaki procesori, srce samih uređaja, od kojih ovisi sve ostalo. Novi iPad će imati novo “srce”.

Oglas

U prvom se redu jaki procesori koriste kako bi se prikazao velik broj “piskela” na Retina Display ekranima visoke rezolucije, a samim tim i korištenje aplikacija, video igara, gledanje filmova i slično. Apple nije nikada štedio na procesorima što se pokazalo izuzetno dobro. Ali to naravno znaju i naplatiti.

Tako će navodno 4. generaciju iPad tableta pogoniti novi A6X čipset, za kojeg kažu kako je ekstremno brz i višestruko bolji od postojećeg koji se nalazi u aktualnom iPad 3 tabletu. Apple A6X je i štedljiviji u potrošnji struje, tako da će baterija duže trajati.

Nagađa se kako se radi o PowerVR SGX 554 procesoru, a koji se nalazi i u nekim drugim čipsetovima poput onih koje potpisuje Texas Instruments. Ako pogledate tabelu, vidjet ćete kako je dvostruko jači od onog u iPad 3 tabletu. Kao takav bi trebao biti jači od Adreno 320 grafike koja dolazi uz Snapdragon S4 Pro procesor, ili pak ARM Mali 400 MP.

Naravno, ovo su tek rana govorkanja oko procesora koji bi se mogao nalaziti u novom iPad 4 tabletu. No, poznajući situaciju koja se “vrti” oko izlaska novih iPad tableta, ovakve informacije su se nerijetko pokazale kao točne. Kako će biti s ovima – pratit ćemo dalje i vidjet ćemo :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.