IoT Innovation Night Zagreb – večer inovacija uz vodeće domaće i europske stručnjake

Fotografija članka: IoT Innovation Night Zagreb – večer inovacija uz vodeće domaće i europske stručnjake

Istaknuta imena s domaće i europske IoT scene predstavit će svim zainteresiranima aktualne inovacije i tekuće projekte te mogućnosti financiranja u okviru IoT-EPI kroz otvorene pozive.

Oglas

U organizaciji Vipneta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, HUB385 i IoT Zagreb Meetupa, u utorak 21. studenog u 19 sati u prostorijama HUB385 u Zagrebu, održat će se IoT Innovation Night Zagreb, druženje i razmjena znanja s brojnim stručnjacima iz IoT svijeta te će se predstaviti EU projekti financirani u programu Obzor 2020 – IoT – European Platforms Initiative (IoT-EPI).

Istaknuta imena s domaće i europske IoT scene predstavit će svim zainteresiranima aktualne inovacije i tekuće projekte te mogućnosti financiranja u okviru IoT-EPI kroz otvorene pozive. Govornici će biti Gorjan Agačević (Amodo), Tushar Raju (IoT-EPI), Segios Soursos (Intracom Telecom), Ivana Podnar Žarko (FER), Philippe Krief (Eclipse) i Nenad Gligorić (DunavNET). Prijave za sudjelovanje na IoT Innovation Night Zagreb su besplatne, a prijaviti se možete na .

Inicijativa IoT-EPI pokrenuta je s ciljem izgradnje interoperabilnog i održivog IoT ekosustava u Europi, povećavajući time mogućnost za razvoj IoT platformi te novih i sigurnih IoT aplikacija.

Foto:

Kao dio programa Obzor 2020 – programa Europske Unije za istraživanje i inovacije za razdoblje od 2014. do 2020. godine, projekt symbIoTe u kojem sudjeluju Vipnet i FER je jedan od sedam financiranih IoT-EPI projekata. Konzorcij projekta symbIote razvija softversko rješenje za inteoperabilnost i suradnju IoT platformi koristeći postojeće standarde i protokole, a više o projektu možete pronaći na . Projekt je nedavno otvorio drugi otvoreni poziv za tvrtke, startupe i istraživačke centre koje žele implementirati programske nadogradnje za uključivanje novih IoT platformi u sustav symbIoTe korištenjem otvorenog kôda te mogu razviti inovativne mobilne aplikacije koje koriste IoT platforme. Na poziv se mogu prijaviti i neprofitne udruge koje su spremne sudjelovati u procesu ispitivanja i korištenja symbIoTe rješenja, među ostalima i u Zagrebu. Više informacija o drugom pozivu dostupno je na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.