iOS gubi bitku na do sada najunosnijem kineskom tržištu

Fotografija članka: iOS gubi bitku na do sada najunosnijem kineskom tržištu

Iako je Apple i dalje drugi po redu na svjetskoj top ljestvici kada su u pitanju proizvođači pametnih telefona, ipak se suočava sa nekim neželjenim padovima u poslovanju.

Oglas

Ova vijest samo još jednom potvrđuje kako i divovi mogu pasti, te kako nijedna pozicija na tržištu nije sto posto sigurna. Baš kako se često kaže – danas jesi, sutra nisi. Ovo se posebice odnosi na ekstremno turbulentno tržište pametnih telefona gdje nijedan proizvođač nema vremena odahnuti ukoliko želi ostati imalo konkurentan.

Da li je Apple zaspao ili povoljni kineski brendovi smartfona polako, ali sigurno osvajaju tržište – to ne znamo, no jedno je sigurno, div iz Cupertina ne uživa podršku na kineskom tržištu kao prije. Naime, Apple-ov je udio na kineskom tržištu pametnih telefona pao na svoju najnižu poziciju od srpnja 2014. godine. Novi podatci pokazuju kako je udio iOS-a na kineskom tržištu pao sa 22.1% koliko je zabilježeno za godinu prije na svega 13.2%.

Moramo priznati kako je ovo prilično značajan gubitak udjela na kineskom tržištu smartfona.  Android ostaje daleko ispred iOS-a, a spominje se podatak kako je trenutno instaliran na 86.4% pametnih telefona u Kini.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.