iOS 9 finalna inačica će omogućiti dijeljenje ekrana i za iPad Mini 3

Fotografija članka: iOS 9 finalna inačica će omogućiti dijeljenje ekrana i za iPad Mini 3

Novi operativni sustav trebao bi popraviti multitasking i sam rad tableta, jedna od najzanimljivijih značajki iOS 9 je i dijeljenje ekrana (split screen).

Oglas

iPad je i dalje najprodavaniji tablet na svijetu, iako je tržište tableta u konstantnom padu. No, čini se kako sam operativni sustav baš i ne koristi najbolje veliki 9.7  inčni ekran, mogao bi puno bolje. Neki kažu kako nije iskorišten njegov puni potencijal.

Ono što je sigurno je kako će novi iOS 9 operativni sustav svojim korisnicima donijeti i neke nove funkcionalnosti. Jedna od najvažnijih svakako je i dijeljenje ekrana. Ok, neki iPad uređaji to mogu koristiti i danas, ali ne svi. Ova funkcionalnost navodno dolazi za sve Appleove tablete u novoj inačici OS-a, čak i za manji iPad Mini 3, a koji ima 7,9 inčni ekran i slabiji procesor koji navodno ne može “potjerati” dvije aplikacije. No, u Appleu su očito nešto “iskemijali” i uspjeli riješiti taj problem.

Ukratko, split screen omogućuje istovremeno pokretanje dvije aplikacije, a obe su vidljive na ekranu – jedna lijevo i jedna desno. Primjerice, funkcionira na iPad Air 2 tabletu. To je nešto što je na PC računalima u Windows OS-u normalno, a  gdje možete pokrenuti 10-ak i više aplikacija, ovisno o samoj snazi računala, ponajviše radnoj memoriji.

Kako ta funkcionalnost radi, pogledajte u video prilogu niže.

Reproduciraj audiovizualni sadržaj
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.