iOS 7 sa značajnijim promjenama dolazi premijerno na novom iPhone 5S smartphoneu

Fotografija članka: iOS 7 sa značajnijim promjenama dolazi premijerno na novom iPhone 5S smartphoneu

Za novi iPhone 5S kažu kako je već tu, iza ugla. Točnije, premijera se očekuje na velikoj Appleovoj WWDC 2013 konferenciji u lipnju, kada će biti predstavljen i novi iOS 7 operativni sustav.

Oglas

Ako namjeravate biti na ovoj konferenciji, ona se održava u San Franciscu, od 10-14. lipnja. Glavne zvijezde konferencije trebale bi biti kombinacija novog iOS 7 operativnog sustava i novi iPhone 5S, nasljednig petice. Ono što smo uspjeli saznati iz prve ruke je kako će novi OS odnosno njegovo sučelje biti puno “glatkije”, kažu kako je to nešto do sada neviđeno.

Ikone bi trebale biti još jasnije, čišće i oštrije, i opet – kao nikad do sada. Isto tako, izvor blizak kompaniji tvrdi kako samo sučelje više neće biti “skeumorfično” (skeuomorphism) što se odnosi na zaobljeniji i “mekši” (može i 3D) dizajn. Ako imate iPhone, tada ćemo vam reći kako su kalendar, kontakti i iBooks apps napravljene u skeumorfičnom dizajnu. Navodno će se vratiti na “flat” dizajn (primjer je Windows 8 Metro UI sučelje naslovnice), a kako bi postigli što veću brzinu iOS-a.

Drugim riječima, novi će iOS 7 više biti minimalistički nego raskošan, za razliku od npr. Samsungovog TouchWiz sučelja u Galaxy modelima koji je raskošan. I dobro radi. S druge (ili treće!) strane Windows Phone 8 operativni sustav također koristi “flat” pločice u svom Metro UI sučelju, izgleda dobro i radi dobro. Sve su to sad neke dizajnerske priče koje nam nameću proizvođači mobilnog softvera i uređaja.

iPhone iOS 7 stiže uskoro 02

Još neke zanimljive glasine pojavile su se ovih dana, a potvrdit će se na WWDC 2013 konferenciji. Prva je podatak kako bi novi iPhone 5S trebao dobiti integrirani čitač otisaka prstiju, a drugi je Retina Display (ekran) za iPad Mini, o kojem je bilo najviše nesuglasica posljednjih mjeseci.

Pred nama je ponovo zanimljivo vrijeme, zar ne? :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.