iOS 10 neće raditi na mnogim iPad tabletima – iPad Air najpopularniji

Fotografija članka: iOS 10 neće raditi na mnogim iPad tabletima – iPad Air najpopularniji

Čini se kako će upravo kompatibilnost s novim iOS 10 operativnim sustavo definirati popularnost Appleovih tablet uređaja. Navodno novi OS nije kompatibilan s iPad 2, iPad 3 i iPad Mini (prvi model) tabletima, što ne zvuči optimistički.

Oglas

Na ovotjednoj WWDC 2016 konferenciji (WorlWide Developers Conference) održanoj u San Franciscu Apple je predstavio novi iOS 10 operativni sustav s nekim posebnim i naprednim funkcijama posebno pripremljenim za tablete. Neki od noviteta su Safari u dva ekrana (split screen) što može biti vrlo korisno. To je dobra vijest.

Ona loša kaže kako oni stariji Appleovi tableti neće dobiti novu inačicu operativnog sustava. Ako ste primjerice vlasnici iPad 2, iPad 3 i prve generacije iPad Mini tableta, na žalost na vaše uređaje neće stići novi iOS 10. O prvom iPad tabletu ne treba niti govoriti, jer ga koristi tek 1% korisnika.

Ako malo pogledamo statističke brojke koje možete i sami vidjeti niže, radi se o čak 40% tableta koji se trenutno koriste u svijetu. Zanimljivo je i kako iPad Mini ima čak 15% korisnika, još više iPad 2 (175), a oni neće dobiti novi iOS 10.

Ipak, treba reći i nešto drugo. Same najnovije instalacije operativnih sustava i nisu toliko važne. Ako uključite mozak i svojim očima pogledate što se zaista događalo s nadogradnjama Android OS-a u posljednjih nekoliko godina, primijetit ćete kako nema nekog značajnog napretka. Istina, napravljene su neke sigurnosne zakrpe i poboljšanja, no vrlo je teško procijeniti gdje se zaista u praksi osjeti napredak.

Neki će reći kako zaista uređaji rade brže i baterija se troši manje, ni neki drugi će reći upravo suprotno. No, jedno je sigurno – hardver smartfona napreduje, ekrani su sve jači, memorije je sve više, kamere su jače, ali i cijene rastu, a Android “poždere” sve što mu pružite. Ključno je pitanje – možete li u praksi osjetno bolje komunicirati i napraviti više posla nego s nekim uređajem od prije dvije godine? Dobro razmislite što ćete reći… :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.