Investincroatia.hr – HGK uči kako, zašto i gdje investirati u Hrvatskoj

Fotografija članka: Investincroatia.hr – HGK uči kako, zašto i gdje investirati u Hrvatskoj

Centar za investicije HGK izradio je internetsku stranicu investincroatia.hr s ciljem što uspješnije komunikacije s potencijalnim ulagačima – investitorima.

Oglas

Isto tako, web stranice će promovirati Republiku Hrvatsku kao poželjnu investicijsku destinaciju te objedinjavati na jednom mjestu sve informacije potrebne pri donošenju odluke o ulaganju u RH. Stranica sadrži sve potrebne informacije o mogućnostima investiranja u RH, projektima, lokacijama, gospodarskim pokazateljima, poticajima, troškovima poslovanja, poreznom sustavu, načinu poslovanja te zakonodavnom okviru koji prati ulagačke i druge poslovne aktivnosti.

Internetska stranica samo je nastavak aktivnosti koje Komora provodi s ciljem promicanja hrvatskoga gospodarstva i olakšavanja pristupa informacijama ne samo potencijalnim ulagačima već i stranim partnerima, kazao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Uz Bazu investicijskih projekata HGK, stranica nudi sve potrebne podatke o tome zašto, gdje i kako ulagati u Hrvatskoj, kazao je predsjednik HGK te dodao da je od predstavljanja Baze investicijskih projekata prije godinu dana, Centar za investicije HGK zaprimio oko 70 upita i održao više od 30 prezentacija u Hrvatskoj i svijetu, što je jasan pokazatelj da interes za ulaganje u Hrvatsku postoji. Unatoč određenim promjenama, posebice u zakonodavnom smislu, očekivani rezultati su izostali, što je jasan znak da je potrebno uložiti dodatne napore za poboljšanjem sveukupne poslovne klime ne samo za strane već i domaće ulagače.

Investincroatia.hr - HGK uči kako, zašto i gdje investirati u Hrvatskoj

Ono što je ohrabrujuće je da unatoč padu stranih ulaganja, bilježi se više od 3,5 milijardi kuna vrijednih investicija domaćih tvrtki, posebice u proizvodnim djelatnostima, zaključio je Burilović.

Najpreglednija stranica za investitore, navode u HGK, sadrži sve podatke od informacije do realizacije, lako uočljiv i detaljan pregled Baze investicijskih projekata, brošuru s općim i strateškim podacima te atraktivnim prikazom projekata. Detaljno je napravljena podjela projekata po županijama i sektorima gdje se mogu naći svi potrebni podaci na jednome mjestu od osnovnih informacija o svakoj županiji, makroekonomskih pokazatelja, infrastrukturne povezanosti, zakonodavnog okvira, načinu i troškovima poslovanja te ostalih relevantnih podataka potrebnih za odluku o pokretanju poslovanja.

Informaciju više potražite na .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.