INTERnetVIEW: Ana Puzar – ljubav prema mobilnoj fotografiji

Fotografija članka: INTERnetVIEW: Ana Puzar – ljubav prema mobilnoj fotografiji

Što mislite o fotografiranju mobitelom? Koristite li sve prednosti koje vam kamera i pripadajući software pružaju? Želimo vas upoznati s osobom čiji bi odgovor sigurno bio potvrdan. Osim vlastitog zadovoljstva, trud je prepoznala i Nokia zajednica…

Oglas

Nalazimo se u posebnom dijelu godine, gdje više nego inače pazimo na spremanje uspomena sa našim najbližima. Ovim člankom želimo vas ohrabriti u spomenutom, ali i pokazati kako fotografije mogu biti čarobne tijekom cijele godine, neovisno o godišnjem dobu. Dragi čitatelji, upoznajte neslužbenu ambasadoricu Lumia uređaja i grada Zadra Anu Puzar uz posebno odabrane slike.

Računalo: Pozdrav Ana, možete li se predstaviti našim čitateljima? Dolazite iz jednog od najljepših gradova na obali, ima li spomenuto veze sa ljubavi prema fotografiji?

Ana: Kao prvo želim vam se zahvaliti što ste me odabrali za ovaj intervju i također šaljem velike pozdrave vašim čitateljima.

Da, dolazim iz malenog i prekrasnog grada Zadra. Ali, moja ljubav prema fotografiji počela je odavno….još dok su moje curke bile malene.Znate kakve smo mi mame…svaki pokret ili neki važniji događaj u životu djece želite ovjekovječiti fotografijom.

Računalo: U javnosti ste postali poznati zbog drugačijeg sredstva kojim fotografirate. Umjesto profesionalnih uređaja glavnu riječ imaju mobiteli. Zvuči slično pitanju svih pitanja, ali što je bilo prvo, fotografija ili Lumia?

Ana: Hmmmm…..moram reći da je fotografija ipak bila prva….ali zbog fenomenalne kamere i njezinih mogućnosti nabavila sam si tada prvu Lumiu….radi se o Nokia Lumia 920. I tako je sve počelo….moja prva objavljivanja na Nokia Hrvatska fan stranici, te kasnije Twitter i Instagram.

Računalo: Što pronalazite u fotografiji, tj. koje ona ima značenje za Vas?

Ana: Jednom kad uzmete fotoaparat u ruke,u mom slučaju Lumiju,sve brige i sav stres jednostavno nestanu. Postojite samo vi i objekt. Ukratko, jednostavno uživam u fotkanju.

Računalo: Govorimo li o rekreativnom ili profesionalnom bavljenju? Po slikama se nameće drugi odgovor…

Ana: Ne, ipak je ovo sve rekreativno.

Računalo: U vrijeme interneta dobre stvari brzo se šire, tako i Vaši radovi. Bilo mi je drago pročitati da je Nokia zajednica prepoznala Vaš trud. Možete li nas upoznati sa događajem u ožujku ove godine?

Ana: Joj,nešto najbolje što mi se desilo otkad sam došla u Nokia zajednicu. Stvarno velika čast.

Naime, nakon nekog vremena otkad sam počela dijeliti fotografije na Facebook fan stranici Nokia Hrvatska (sada Microsoft Lumia Croatia ) dobila sam savjet od prijatelja da krenem s fotkama na Twitter. To sam naravno i učinila. Tada uopće nisam znala da Nokia conversation blog jednom mjesečno bira osobu kojoj dodjeljuju ovu titulu – MVC (Most Valued Connector). I naravno, u ožujku je osvanulo i moje ime na Nokia Conversation Blog-u (sada Lumia Conversation blog). Bila sam potpuno šokirana i presretna.

Računalo: Početkom lipnja Shaun Mills je napravio “Wall of fame” važnijih osoba projekta ConnectsMVC. Pod brojem 3 prikazan je Vaš rad. Kako ste otkrili ovu neobičnu aplikaciju? Na prvi pogled se čini jednostavnom, međutim zahtjeva kreativnost i vještinu za postizanje dobre slike.

Ana: Tiny Planets PRO je aplikacija o kojoj sam čitala na Lumia Conversation blogu. Činila mi se jako zabavnom pa sam je odlučila isprobati. Odlična za pejzaže i panorame.

Aplikaciju preuzmite .

Računalo: Mislim da smo čitatelje dovoljno držali u neizvjesnosti pa im možete otkriti koje Lumia uređaje koristite u slikanju? Govorimo li samo o „onoj s 40 Mpx” ili ?

Ana: Ne nije samo ona u pitanju….osim Nokia Lumije 1020 posjedujem još i tri modela iz Lumia obitelji…to su: Nokia Lumia 920, 930 i naravno 1520 koju sam dobila kao nagradu povodom mog proglašenja za Most Valued Connector-a za mjesec ožujak.

Računalo: Ne mogu ne pitati, koju najčešće koristite? Ili kod njih vlada podjela rada.

Ana: Pa, zapravo koristim sve ali ipak sada najčešće 930 i 1020.

Računalo: Slažete li se sa prihvaćenom tvrdnjom da mobitel nije dostojna zamjena digitalnog fotoaparata?

Ana: Apsolutno ne. Mislim da jedan mobitel poput Nokia Lumije 1020 dostojno može zamijeniti fotoaparat.

Računalo: Za kraj…vode se žestoke rasprave o prednostima i nedostacima Windows Phone platforme, koja su Vaša iskustva? Možda ste koristili android/iOS?

Ana: Da, vjerovali ili ne, moja prva dva smartphone su ipak bili androidi….HTC One XL te Sony Xperia Z….čitajući po raznoraznim blogovima i forumima koji mobitel uzeti a da ima odličnu kameru naišla sam na odlične recenzije vezano za Nokia Lumia 920. I to je bilo to, bez ikakvog dvoumljenja odlučila sam se za Windows Phone platformu….. i vjerujte mi…nisam požalila.

Računalo: Zahvaljujemo još jednom što ste pristali podijeliti svoja iskustva i pomogli svima u kvalitetnom spremanju uspomena. Još jednom čestitke na priznanjima, te puno sreće u budućnosti. Kao veliki ljubitelji životinja, poseban pozdrav ide Simbi koji je pristao biti maneken u ovoj temi. Da mu se odužimo, dogovorili smo s Anom jednu dugu šetnju po Kalelargi. :)

Nakon čitanja na posao! Ana je u članku izdvojila 5 zanimljivih aplikacija koje morate instalirati na svoj Windows Phone uređaj.

Želite li pogledati još koju fotografiju, slobodno bacite oko na Anin ili profil.

DISCLAIMER: Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos ili komercijalno iskorištavanje gornjih slika bez izričitog pismenog odobrenja vlasnika (Ana Puzar). Kršenje ovih uvjeta može imati za posljedicu povredu autorskih prava i prava intelektualnog vlasništva, te može dovesti do pravnih posljedica.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.