Internetizacija hrvatskog školstva se nastavlja

Racunalo.com foto

Kao i do sada, tijekom školske godine 2006./07., u okviru projekta “Net u školi”, T-HT učenicima besplatno dodjeljuje 100 milijuna minuta za pristup Internetu izvan škole. Od ove godine uvedena je mogućnost da učenici koji se za pristup Internetu koriste MAXadsl priključkom, u okviru ovoga projekta, dobiju 3 milijuna besplatnih paketa MAXadsl prometa od po 256 MB. Tako će odgovorna osoba u školi, ovisno o njihovu odabiru, učenicima moći dodijeliti ili paket od 30 besplatnih minuta ili paket od 256 MB besplatnog prometa za korištenje kod kuće.
Također, nastavlja se priključivanje matičnih osnovnih i srednjih škola udaljenim ADSL pristupom na Privatnu mrežu, a do trenutka priključenja sve će škole i nadalje, svakoga dana u tjednu, imati pravo korištenja 10 besplatnih sati dnevno pristupa Internetu putem ISDN priključka.
Na T-Portalu učenici će i tijekom ove školske godine moći pronaći različite dodatne edukativne i zabavne sadržaje. Internetizaciju hrvatskog školstva, započetu od Ministarstva prosvjete i športa, T-HT podržava još od 2001. godine, a projekt Net u školi pokrenut je u lipnju 2003. godine.
Izvor: Večernji list

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.