Internet sustiže televiziju u američkoj predizbornoj utrci

Fotografija članka: Internet sustiže televiziju u američkoj predizbornoj utrci

Tvrtka Cisco objavila je najnoviji indeks vizualnog umrežavanja kojim se analizira utjecaj online vizualnih sadržaja i drugih aplikacija društvenog umrežavanja na politički angažman Amerikanaca. Istraživanje koje je provela tvrtka Compete pod pokroviteljstvom Cisca, ukazuje na sve važniju ulogu vizualnog umrežavanja u objavljivanju vijesti i informacija o američkim predsjedničkim izborima. Ovo istraživanje prvo je u nizu aktivnosti koje će se provoditi u sklopu inicijative Cisco® Visual Networking Index (VNI) Pulse, kojima će se kvantitativno procjenjivati ponašanje umreženih korisnika na temelju izravno prikupljenih podataka. Ranije ove godine, predstavljena su predviđanja indeksa vizualnog umrežavanja (Cisco VNI Forecast) kojima se prognozira rast globalnog IP umrežavanja na temelju Ciscove analize procjena neovisnih analitičara.

Tokom rujna 2008. ispitano je više od 1800 registriranih američkih birača (koji su sami sebe svrstali u jednu od slijedećih kategorija: demokrati, republikanci, nezavisni ili neodlučni). Među najvažnijim saznanjima ističemo:
• Promet prema popularnim online video web odredištima porastao je peterostruko u 2008. godini u odnosu na 2004. godinu. 1
• Ukupno 62% ispitanika navelo je internet (posredstvom računala) kao redoviti izvor informacija i novosti o ovogodišnjim predsjedničkim izborima. Jedino je televizija osvojila veći broj bodova (82%).
• Otprilike 30% registriranih glasača navodi da koristi online video sadržaje kako bi pratili ovogodišnje predsjedničke izbore; od toga 75% smatra da im gledanje online video sadržaja omogućuje bolje praćenje novosti vezanih uz predsjedničke izbore.
• Demokrati češće koriste tradicionalne informativne sajtove i odredišta za društveno umrežavanje u pronalaženju video sadržaja; dok republikanci češće od demokrata koriste tražilice kako bi pronašli online video sadržaj.
• čini se da su korisnici online video sadržaja više angažirani u ovogodišnjim predsjedničkim izborima u odnosu na glasače koji ne posjećuju online izvore video sadržaja; 62% korisnika online video sadržaja pažljivo prati predsjedničke izbore, za razliku od samo 37% glasača koji ne posjećuju online izvore video sadržaja. Nadalje, 68% korisnika online video sadržaja pratilo je i konvenciju demokrata i konvenciju republikanaca, za razliku od samo 47% glasača koji ne posjećuju online izvore video sadržaja.

Ostali rezultati Ciscovog istraživanja, uključujući rezultate temeljene na demografskim podacima (spolu, starosti te prihodima ispitanika) i pripadnosti strankama, dostupni su na mrežnom odredištu . Tvrtka Cisco će, u sklopu inicijative VNI Pulse, financirati dodatna istraživanja koja će biti provedena slijedeće godine s ciljem boljeg razumijevanja ponašanja i stavova korisnika video sadržaja na globalnoj razini.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.