Internet Explorer 10 donosi HTML5 u Windows Phone 8

Fotografija članka: Internet Explorer 10 donosi HTML5 u Windows Phone 8

Internet Exploreru 10 u pametnim telefonima pod Windows Phone 8 sustavima je uveo HTML 5 podršku. HTML5 učinit će preglednik bržim i više tekućim uz novi JavaScript engine te je kompatibilan s CSS3 funkcionalnostima za primjenu 3D efekata elemenata stranica, kao i prijelaze i animacije na samim stranicama.

Oglas

Što se tiče izgleda, moguće je koristiti više stupaca na istoj stranici, staviti tekst oko slika (osobito korisno za online časopisa), i svaki izgled može se prilagoditi prema uređaju s kojim se promatra.

Za razliku od IE10 za Windows 8, Windows Phone 8 verzija ima neka ograničenja . Na primjer, ne dopušta prikaz videa kao inline elemenata, ActiveX i VBScript, drag-and-drop API, koristeći više audio zapisa u isto vrijeme, itd. Programeri mogu testirati svoje web stranice za Windows 8 i Windows Phone 8 (koristeći odgovarajući emulator). Za sve ostale detalje, savjetujemo vam da pročitate članak u Developer Windows Phone blogu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.