Intel Xeon E7 v4 ubrzava obradu podataka i preobražava poslovanje

Fotografija članka: Intel Xeon E7 v4 ubrzava obradu podataka i preobražava poslovanje

Linije procesora Intel Xeon E7-8800/4800 v4 nude robusne performanse, najveći memorijski kapacitet po utoru u informatičkoj industriji, naprednu pouzdanost i hardverski poboljšanu sigurnost analitike u stvarnom vremenu.

Oglas

Velik porast količine i vrsta podataka tvrtkama donosi dosad neviđene prilike za nova otkrića te ponudu boljih usluga i značajki, bez obzira na to je li riječ o sektoru zdravstva, prometa, bankarstva ili proizvodnje. Glavna prilika leži u pretvaranju iznimno velikih količina podataka o temeljnom poslovanju i novih izvora nestrukturiranih podataka u pravovremene zaključke na temelju kojih je moguće djelovati. Štoviše, istraživanja pokazuju da je za tvrtke koje koriste zaključke utemeljene na podacima dvostruko vjerojatnije da će se po financijskom uspješnosti naći u najvišem kvartilu te pet puta vjerojatnije da će donositi odluke brže od konkurencije. Stoga ne čudi što mnoge tvrtke ulažu u analitiku.

Linije procesora Intel Xeon E7-8800/4800 v4 nude robusne performanse, najveći memorijski kapacitet po utoru u informatičkoj industriji, naprednu pouzdanost i hardverski poboljšanu sigurnost analitike u stvarnom vremenu, što znači da tvrtke mogu iz velikih i složenih skupova podataka brzo izvući zaključke na temelju kojih mogu djelovati. Nove su linije optimalne za skalirane platforme jer nude velik kapacitet izračuna u memoriji kojim se omogućuje analitika u stvarnom vremenu te podršku za radna opterećenja u kojima se koristi velika količina podataka, npr. elektroničku obradu transakcija, upravljanje nabavnim lancem i planiranje poslovnih resursa. Linija procesora Intel Xeon E7 v4 nudi do 1,4 puta bolje performanse, do deset puta bolji omjer performansi i cijene te upola manju potrošnju energije u odnosu na rješenja utemeljena na procesorima IBM Power8.

Velike performanse i izračuni u memoriji za zahtjevnu analitiku u stvarnom vremenu

Nova linija procesora nudi prostor za rast jer podržava konfiguracije s četiri i osam utora, a putem kontrolora čvorova drugih proizvođača moguće je podršku proširiti do 64 utora. Nudi i najbolji memorijski kapacitet u informatičkoj industriji: do 24 TB u sustavu s osam utora, što omogućuje pohranu velikih skupova podataka isključivo u memoriji, umjesto na tvrdim diskovima, čime se ubrzava dobivanje uvida i donošenje odluka.

Napredna pouzdanost za dostupnost ključnih usluga

Novi procesori obuhvaćaju više od sedamdeset značajki pouzdanosti, dostupnosti i mogućnosti servisiranja (Reliability, Availability, Serviceability – RAS), uključujući tehnologiju Intel® Run Sure Technology, dostupnu samo u liniji procesora Intel Xeon E7. Te RAS značajke nude naprednu zaštitu cjelovitosti podataka i spremnost sustava ključnih za poslovanje, čime se smanjuje učestalost nedostupnosti poslužitelja i s njom povezani troškovi. Osim toga, napredni mehanizmi za oporavak od pogreški i značajke kao što su zrcaljenje memorije nude iznimnu pouzdanost podataka bez povećanja sistemskih potreba za memorijom.

Hardverski poboljšana sigurnost za zaštitu cjelovitosti podataka i bolju zaštitu od zlonamjernih napada

Novim sigurnosnim značajkama ugrađenima u procesore štite se najvažnije, podacima obogaćene aplikacije jer se podaci šifriraju mnogo brže, poboljšava se otkrivanje sofisticiranih prijetnji i pojačava zaštita od zlonamjernih napada. Hardverski poboljšane sigurnosne mogućnosti u procesorima nude do sedamdeset posto bolje performanse šifriranja po jezgri, što znači da tvrtke i ustanove mogu bolje zaštititi sve veće količine podataka uz minimalan učinak na performanse sustava i bolju zaštitu od zlonamjerne programske opreme. Osim toga, Intel® OS Guard sada sadrži značajku zaštite pristupa u nadzorničkom načinu rada (Supervisor Mode Access Protection), kojom se omogućuje primjena povlaštenog pristupa radi bolje kontrole nad određivanjem koji će korisnici imati pristup povjerljivim podacima o sustavu te onemogućivanja zlonamjernim korisnicima da prošire otkrivene slabosti i iskoriste druge sustave u podatkovnom centru.

Hardverski potpomognuta virtualizacija za bolju učinkovitost poslovnih radnih opterećenja

Uz poboljšanu hardverski potpomognutu virtualizaciju informatičkim se odjelima omogućuje virtualizacija ključnih poslovnih radnih opterećenja te njihovo premještanje u okruženja u oblaku, čime se postiže veća agilnost i učinkovitost. Poboljšanja virtualizacijskih performansi i upravljanja resursima obuhvaćaju kraću latenciju pri ulasku u virtualna računala i izlasku iz njih, manje prekida u radu virtualnih uređaja zbog postiranih prekida i manje praznog prostora u okruženjima otpornima na pogreške s bilježenjem izmjena stranice.

Pametnije usklađivanje resursa

Linija procesora Intel Xeon E7 v4 omogućuje bolju kontrolu informatičke infrastrukture jer sadrži napredne telemetrijske značajke i tehnologije usklađivanja, primjerice tehnologiju Intel Resource Director Technology. Te značajke pružaju bolju vidljivost i kontrolu nad zajedničkim resursima platforme, što rezultira učinkovitim planiranjem korištenja resursa, uravnoteživanjem opterećenja i migracijom radnih opterećenja s jednog virtualnog računala na drugo. Informatički odjeli na taj način mogu poboljšati iskorištenost resursa i ponuditi optimalnu razinu usluge u svim segmentima poslovanja.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.