Intel ulaže 345 milijuna $ u dvije američke tvornice

Racunalo.com foto

“Ove će investicije povećati kapacitet naše proizvodne mreže i omogućiti nam da provodimo svoju inicijativu razvoja novih platformi te da budemo prilagodljivi u opskrbi kupaca našim proizvodima”, rekao je Bob Baker, viši potpredsjednik i generalni direktor Intelove tvrtke Technology and Manufacturing Group. “Proizvodnja je Intelova ključna tržišna prednost i temelj našega poslovanja te nam omogućuje opskrbu kupaca vrhunskim proizvodima u dovoljnim količinama. Odluka o ulaganju u naše dvije tvornice odražava stratešku važnost tih pogona i naših zaposlenika.”
Tvornica u Coloradu investirat će 190 milijuna USD u dogradnju druge “čiste sobe” koja će omogućiti završni korak u fazi proizvodnje mikroprocesora na silicijskim pločama promjera 300mm. Radovi na projektu dogradnje počinju odmah, što će omogućiti obradu naprednih mikroprocesora već u drugoj polovici 2007. godine. Očekuje se da će ovaj investicijski projekt omogućiti otvaranje nekoliko stotina novih radnih mjesta tijekom sljedeće tri godine.
Preostalih 155 milijuna USD tvornica u Hudsonu iskoristiti će za povećanje ukupnog proizvodnog kapaciteta dodavanjem nove proizvodne opreme i rekonstrukciju dijela tvornice. Dodani kapaciteti koristit će se za proizvodnju različitih vrsta čipova, među kojima i čipsete koji će biti pratiti Intelove inicijative za razvoj mobilnih , stolnih i poslužiteljskih sustava. Ulaganja u Hudsonu omogućit će zapošljavanje 300 novih radnika.
 Uz to, Intel je objavio da je nakon iscrpne potrage za odgovarajućom lokacijom potpisao ugovor o kupovini uredskog  prostora u Ft. Collinsu u Koloradu, u kojem će biti smješten dio tima za oblikovanje Intelovog procesora Itanium.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.