Intel u Q3 2015 ostvario prihode od 14,5 milijardi USD i neto dobit od 3,1 milijarde USD

Fotografija članka: Intel u Q3 2015 ostvario prihode od 14,5 milijardi USD i neto dobit od 3,1 milijarde USD

Pozitivni financijski rezultati vodećeg svjetskog proizvođača procesora Intela upućuju na entuzijazam korisnika vezano uz novi Intel Core procesor 6. generacije.

Oglas

Kompanija Intel Corporation je izvijestila javnost o prihodu u trećem tromjesečju koji iznosi 14,5 milijardi USD, dobiti prije oporezivanja u iznosu od 4,2 milijarde USD, neto dobiti u iznosu od 3,1 milijarde USD i dobiti po dionici u iznosu od 64 centi. Tvrtka je generirala otprilike 5,7 milijardi USD u gotovini od operacija, isplatila 1,1 milijardu USD dividendi te upotrijebila 1,0 milijardi USD za otkup 36 milijuna redovnih dionica.

Glavne tendencije u poslovnim jedinicama za treće tromjesečje:
•    prihod odjela Client Computing Group 8,5 milijardi USD, što je povećanje od 13 posto u odnosu na prethodno razdoblje i smanjenje od 7 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine
•    prihod odjela Data Center Group 4,1 milijardu USD, što je povećanje od 8 posto u odnosu na prethodno razdoblje i 12 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine
•    prihod odjela Internet of Things 581 milijuna USD, što je povećanje od 4 posto u odnosu na prethodno razdoblje i 10 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine
•    prihod operativnih sektora programske opreme i usluga 556 milijuna USD, što je povećanje od 4 posto u odnosu na prethodno razdoblje i bez promjene u odnosu na isto razdoblje prethodne godine

U trećem tromjesečju imali smo dobru realizaciju i ostvarili solidne rezultate u zahtjevnom gospodarskom okruženju. Ovo je tromjesečje pokazalo kako izgleda Intelova inovacija na djelu. Korisnici su entuzijastični zbog novih procesora Intel Core šeste generacije, a predstavili smo i revolucionarnu tehnologiju 3D XPoint™, prvu novu kategoriju memorije u informatičkoj industriji u više od dva desetljeća.
– Brian Krzanich, Intelov generalni direktor

Poslovni izgledi

Intelova analiza poslovnih izgleda ne obuhvaća potencijalni učinak poslovnih kombinacija, akvizicija imovine, prodaja dijelova tvrtke, strateških ulaganja i drugih važnih transakcija koje će možda biti dovršene poslije 13. listopada.

Četvrto tromjesečje 2015.
•    prihod: 14,8 milijardi USD, plus ili minus 500 milijuna USD
•    postotak bruto marže: 62 posto, plus ili minus nekoliko postotnih bodova
•    potrošnja na istraživanje i razvoj te spajanja i akvizicije: otprilike 5,0 milijardi USD
•    troškovi restrukturiranja: otprilike 25 milijuna USD
•    amortizacija kurentne imovine povezane s akvizicijama: otprilike 70 milijuna USD
•    učinak ulaganja vlastitog kapitala, kamata i drugoga: otprilike nula
•    amortizacija: otprilike 1,9 milijardi USD
•    porezna stopa: otprilike 25 posto
•    cjelogodišnji kapitalni troškovi: 7,3 milijarde USD, plus ili minus 500 milijuna USD

Dodatne informacije o Intelovim rezultatima i poslovnim izgledima dostupne su u komentarima direktora financija na adresi .

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.