Intel: u drugom tromjesečju zarada 8 milijardi dolara

Racunalo.com foto

Operativna dobit za drugo tromjesečje iznosi 1,1 milijardu dolara, što predstavlja 60-postotno smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani, i 38-postotno na prvo tromjesečje ove godine. čista dobit je bila 0,9 milijardi dolara, što predstavlja 57-postotno smanjenje u odnosu na isto razdoblje lani, i 35-postotno na prvo tromjesečje ove godine. Zarada po dionici iznosi 15 centi, što je 55-posto manje od drugog tromjesečja 2005. i 35-posto manje od prvog tromjesečja 2006.
“U 2006-oj godini pretstavili smo najsnažniju ponudu proizvoda u našoj grani industrije, mnoge čak prije predviđenog roka”, izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik uprave i generalni direktor. “Naša mikroarhitektura Core, napaja najbolje svijetske mikroprocesore za osobna računala. Odlično su se pokazali i cijenom povoljniji poslužitelji (serveri), koji su svojim dobrim radom i učinkovitom potrošnjom enargije izazvali odličan odgovor u industriji, te osvojili najveći broj nagrada za zamisli u cijeloj dosadašnjoj povijesti Intelovog dijelovanja. Isto tako ćemo povečati našu prednost u ovoj industriji  izradom večine mikroprocesora 65nm-skim procesom”.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  9+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.