Intel u drugom kvartalu sa zaradom od 8,7 milijardi dolara

Racunalo.com foto

„Intel je nastavio jačati svoju operativnu učinkovitost, što je rezultiralo izuzetno bogatom ponudom novih proizvoda te solidnim porastom prihoda“, rekao je Paul Otellini, Intelov predsjednik i glavni izvršni direktor. „Radujemo se što naš trud pri racionalizaciji tvrtke donosi porast dobiti i prihoda.“


Izvanredna dobit u drugom tromjesečju bila je 46,9 posto, što je ipak niže od najavljene. Visina izvanredne dobiti od prodaje mikroprocesora bila je očekivana i posljedica je povećane prodaje po cijenama nižima od prosjeka. Potražnja za NOR flash memorijama bila je ispod očekivanja, što se odrazilo kao smanjenje izvanredne dobiti za jedan postotni bod. U ovom tromjesečju prodaja cijele palete sustava dostigla je novi rekord, što je utjecalo na povećanje prodaje flash memorija te na smanjenje broja prodanih matičnih ploča.
Prognoze su za treće tromjesečje dobre jer Intel očekuje prihode između 9 i 9,6 milijardi USD. Izvanredna dobit mogla bi dosegnuti približno 52 posto. Predviđeni su troškovi za istraživanje i razvoj te marketing i oglašavanje od 2,7 do 2,8 milijardi USD.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.