Intel SSD DC S3700 Series – nova generacija SSD diskova za podatkovne centre

Fotografija članka: Intel SSD DC S3700 Series – nova generacija SSD diskova za podatkovne centre

Intel SSD DC S3700 nudi dosljedne performanse, zaštitu i iznimnu izdržljivost te podržava primjenu u računalstvu visokih performansi, obradi velikih skupova podataka, računalstvu u oblaku i drugim poslovima vezanima uz podatkovne centre.

Oglas

U okruženju u kojem aplikacije za obradu velikih skupova podataka, računalstvo visokih performansi i računalstvo u oblaku pojačano zahtijevaju pristup podacima u stvarnom vremenu u zetabajtskim količinama Intel Corporation predstavio je novu generaciju svojih SSD diskova, Intel® Solid-State Drive DC S3700 Series, osmišljenu za uklanjanje zastoja zbog pohrane podataka i maksimizaciju performansi višejezgrenih procesora. Intel SSD DC S3700 Series nudi brze, dosljedne performanse, nisku latenciju, snažnu zaštitu podataka i iznimnu izdržljivost te tako IT osoblju omogućuje pružanje podrške za najzahtjevnije suvremene aplikacije za podatkovne centre.

“Suvremena eksplozivna ekspanzija podataka stvara jedinstvene izazove za stručnjake za podatkovne centre”, izjavio je Rob Crooke, Intelov potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela Non-Volatile Memory (NVM) Solutions Group. “Visoka latencija i sporost ulazno-izlaznih podatkovnih operacija pri pohrani mogu ozbiljno ograničiti mogućnost podatkovnih centara da ponude uzbudljive aplikacije za obradu velikih skupova podataka i računalstvo u oblaku, za koje je potreban brz pristup podacima s niskom latencijom. Intelova serija diskova nove generacije Intel SSD DC S3700 Series uklanja ograničenja vezana uz SSD diskove u svim područjima – od brzih i dosljednih performansi do snažne zaštite podataka i iznimne izdržljivosti – pa IT profesionalci mogu ispuniti svoja najambicioznija tehnološka obećanja.”

Ključ vrhunskih, dosljednih i brzih performansi serije Intel SSD DC S3700 Series leži u strogoj distribuciji ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS-a) s niskom maksimalnom latencijom. Intel SSD DC S3700 aplikacijama koje intenzivno koriste ulazno-izlazne operacije nudi do 75.000 IOPS-a uz nasumično čitanje datoteka od 4 kB te do 36.000 IOPS-a uz nasumično čitanje datoteka od 4 kB. Uz uobičajenu latenciju sekvencijalnog zapisivanja od 65 mikrosekundi i visoku kvalitetu usluge (Quality of Service, QOS) od manje od 500 mikrosekundi 99,9 posto vremena, Intel SSD DC S3700 jamči brzo i dosljedno vrijeme odziva aplikacija.

Tako poboljšane performanse pohrane paralelnom višenitnom računalstvu omogućuju povećanu propusnost pohrane te aktivnije korištenje višejezgrenih procesora. Time se krajnjim korisnicima smanjuju zastoji u vremenu odziva te im se pruža veća kvaliteta rada s računalom. IT profesionalcima i stručnjacima za podatkovne centre koji moraju misliti na zaštitu podataka i maksimalnu sigurnost Intel SSD DC S3700 Series sveobuhvatnu zaštitu podataka i podršku za 256-bitno šifriranje Advanced Encryption Standard (AES). Radi dodatnog povećanja pouzdanosti u Intel SSD DC S3700 ugrađena je dodatna flash memorija koja se koristi za  redundanciju podataka, čime se na najmanju moguću mjeru svodi mogućnost gubitka podataka.

U diskove je ugrađena tehnologija Intel High Endurance Technology (HET) koja omogućuje izdržljivost karakterističnu za SSD diskove s jednorazinskim ćelijama u ekonomičnoj tehnologiji višerazinskih ćelija (Multi-Level Cell, MLC). Spajanjem upravljačkih tehnika za SSD NAND s poboljšanjima NAND-a na razini silicija tehnologija HET diskovima iz serije Intel SSD DC S37000 Series omogućuje postizanje deset zapisivanja na čitavom disku dnevno tijekom petogodišnjeg radnog vijeka diska. To je kao da se tijekom radnog vijeka diska s najvećim kapacitetom, 800 GB, na njega zapišu HD videozapisi u trajanju od 186 godina.

Uz to, SSD diskovi nude i bolju ukupnu potrošnju energije. Intel® SSD DC 3700 Series smanjuje uobičajenu potrošnju energije u aktivnom stanju na šest vata, a u stanju mirovanja na 650 milivata, čime se smanjuje proizvodnja topline, a time i troškovi napajanja i hlađenja.

Intel SSD DC S3700 Series je SATA disk brzine šest gigabita u sekundi (Gb/s) s brzinom prijenosa od 500 megabajta u sekundi (MB/s) pri čitanju i 460 MB/s pri zapisivanju. Nudi do dva puta brže čitanje i petnaest puta brže zapisivanje u odnosu na prethodnu generaciju diskova iz serije Intel® SSD 710 Series. Korisnicima podatkovnih centara sada su dostupni ogledni primjerci proizvoda za provedbu kontrole i potvrđivanja kvalitete. Planira se da će prva faza proizvodnje početi do kraja godine, dok se početak proizvodnje za široko tržište planira za prvo tromjesečje 2013.

Proizvod je dostupan kao 2,5-inčni model u svim kapacitetima – 100, 200, 400 i 800 gigabajta (GB) – te kao 1,8-inčni model u kapacitetu od 200 GB i 400 GB. Preporučena maloprodajna cijena za 2,5-inčne modele iz serije Intel SSD DC S3700 Series je kako slijedi: 235 USD za 100 GB, 470 USD za 200 GB, 940 USD za 400 GB i 1880 USD za 800 GB za količine od tisuću jedinica. Preporučena maloprodajna cijena za 1,8-inčne modele iznosi 495 USD za 200 GB i 965 USD za 400 GB. Cijene obuhvaćaju petogodišnje ograničeno jamstvo.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.