Intel SSD 600p, Pro 6000p, DC 3520, E 5420s i drugi novi brzi diskovi

Fotografija članka: Intel SSD 600p, Pro 6000p, DC 3520, E 5420s i drugi novi brzi diskovi

Intel je najavio nekoliko svojih novih i brzih SSD diskova nove generacije, a koji će imati različitu namjenu. Dolaze iz Intel SSD 600p, Pro 6000p, DC 3520, E 5420s i 6000p serija.

Oglas

Radi se o novim Intelovim 3D NAND SSD uređajima za pohranu podataka koji su namijenjeni različitim kategorijama korisnika, kao što su poslovni korisnici, za potrebe Internet of Things (IoT) i podatkovnih centara. Iako se radi o početnom ulogu, već nakon kratkog vremena korištenja oni postaju vrlo isplativi, kako po odnosu MB/GB/Tb po dolaru, tako i zahvaljujući brzini čitanja i zapisivanja podataka.

Prvi SSD diskovi su takozvani klijentski. Intel SSD 600p Series su namijenjeni onim krajnjim korisnicima za ugradnju u stolna i prijenosna računala. Zahvaljujući svojim karakteristikama i cjenovnom razredu vrlo su isplativi za korisnike koji će svoje stare HDD diskove zamijeniti novim i puno bržim SSD diskovima.

Intel SSD Pro 6000p Series je serija diskova koja je namijenjena poslovnim korisnicima, odnosno ugradnji u njihova stolna i prijenosna računala. Energetski su vrlo efikasni, te podržavaju novu generaciju Intel Core vPro tehnologiju, te imaju viši stupanj sigurnosti, kao i bolju mogućnost upravljanja za IT administratore i korporativne korisnike. Vrlo su pouzdani i brzi.

Podatkovni centri

Za korištenje u podatkovnim centrima (Data Center), na raspolaganju su vam brzi i pouzdani Intel SSD DC P3520 Series diskovi. Isto tako, imaju odličan odnos uloženog i dobivenog, odnosno cijena jednog MB po dolaru je vrlo povoljna. Isto tako, optimizirani su za intenzivnije cloud korištenje, web hosting i virtualizaciju.

Intel SSD DC S3520 Series također ima odlično izbalansiran odnos cijene i performansi, što je i jedna od najvažnijih karakteristika za podatkovne centre, tako da su idealni za zamjenu klasičnih tvrdih diskova (HDD).

Internet of Things

Intel SSD E 6000p Series su diskovi koji se mogu koristiti u kombinaciji s Intel Core vPro tehnologijom, odnosno procesorima koji to podržavaju. Dodatno su pojačani na području sigurnosti i operabilnosti te kao takvi su odlični za IoT aplikacije kao što je ugradnja u trgovačke uređaje i kase (su point-of-sale devices) i Digital Signage uređaje.

I na kraju Intel SSD E 5420s Series nude još bolju podatkovnu zaštitu u kombinaciji s brzim čitanjem i zapisivanjem podataka. a pouzdanost od gubitka podataka je vrlo velika, kažu čak i kada nestane struje. Također podržava SATA kako bi osigurao bolje performanse u odnosu na klasične HDD diskove prilikom rada s IoT aplikacijama.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.