Intel SSD 545 – nudi brzinu i veliki kapacitet po povoljnoj cijeni

Fotografija članka: Intel SSD 545 – nudi brzinu i veliki kapacitet po povoljnoj cijeni

Nije jednostavno pronaći povoljan SSD koji ima veliki kapacitet i prihvatljive performanse. No Intel je novim 545 SSD-ovima stvorio novu nadu.

Oglas

Povoljni 2,5-inčni SSD 545 nudi veliki kapacitet i visoku brzinu zapisa i čitanja. Ključ je u načinu izrade same pohrane. Ovo je naime prvi solid-state disk koji koristi posebno.gustu 64-slojnu 3D flash pohranu koja otvara Intelu obilje prostora za pohranu koristeći tek nekoliko čipova dok zadržava visoke performanse. Manje čipova također znači i nižu cijenu. Model sa 512 GB će doći tek nešto više od 1000 kn.

Brzina čitanja je 550 MB/s, dok je brzina zapisa 500 MB/s. Radi se o razumnim brojkama, a Intel kaže kako u održivim performansama nema velike promjene od ovih teoretskih brzina. 545 bi se za razliku od prošlogodišnjeg 540 trebao tu dobro nositi čak i kada ga se gura do samih granica te pružati iste brzine kao i pri idealnim uvjetima.

u slijedećih nekoliko tjedana ovi diskovi će postati dostupni u kapacitetima od 128 GB do 2 TB. No ni konkurencija ne spava, Samsung je također najavio kako su njihovi na putu. A žestoki suparnici iz Toshibe i Western Digitala mogli bi lako zaprijetiti sa još povoljnijim cijenama. 

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  3+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.