Intel: središte nove generacije mobilnih internetskih uređaja, i još mnogo više

Fotografija članka: Intel: središte nove generacije mobilnih internetskih uređaja, i još mnogo više

Intelovi su procesori osmišljeni da budu, a već i jesu, okosnica većine računala koja koriste Internet i imaju pristup Internetu, a danas predstavljena procesorska tehnologija Intel Centrino Atom korisnicima će omogućiti pristup Internetu dok su u pokretu.

Procesor Intel Atom (dosad pod kodnim nazivom "Silverthorne") bit će dostupan u brzinama od čak 1,86 GHz, podržavat će tehnologiju Enhanced Intel SpeedStep®, a odabrani će SKU-ovi podržavati tehnologiju Intel Hyper-Threading. Te će ga mogućnosti učiniti najbržim procesorom u klasi onih koji troše manje od 3 W, a korisnicima ponuditi napredan rad uz brzo preuzimanje web-stranica i podršku za najnovije web-tehnologije kao što su Adobe Flash* i JavaScript*. Intel® System Controller Hub u potpunosti je novo, iznimno integrirano rješenje niske potrošnje koje se odlikuje naprednim 3D grafičkim značajkama niske potrošnje, hardverski ubrzanim mogućnostima dekodiranja HD videozapisa razlučivosti 720p i 1080i, audiotehnologijom Intel High Definition Audio te kombinacijom ulazno-izlaznih mogućnosti karakterističnih za osobna i ručna računala, kao što su PCI Express*, USB Host i Client te SDIO. Procesorska tehnologija Intel Centrino Atom proizvođačima nudi mogućnost integracije niza mogućnosti bežičnog povezivanja, uključujući Wi-Fi, WiMAX i podatke o ćelijama.

Tehničke značajke procesora Intel Atom i sabirnice Intel System Controller Hub pridonijet će stvaranju palete MID-ova koji će ponuditi niz funkcija i raznovrsnih uređaja koji stanu u džep. Procesori su namijenjeni i uređajima bez ventilatora, s malim kućištima i s ugrađenim aplikacijama, npr. informativno-zabavnim sustavima za ugradnju u automobile, prijenosnim POS uređajima za maloprodaju te robusnijim računalnim uređajima za primjenu u robotici i industrijskoj proizvodnji. Intel će za ugrađene aplikacije ponuditi podršku za sedmogodišnji životni ciklus.

Intel, dakle, predstavlja ukupno pet procesora Intel Atom i tri verzije kontrolne sabirnice.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.