Intel se aktivno uključuje u 5G utrku

Fotografija članka: Intel se aktivno uključuje u 5G utrku

Ovaj put nema kašnjenja

Oglas

Nakon što ga je Qualcomm “izdominirao” na polju mobitela, Intel je odlučio preuzeti stvar u svoje ruke. Mreža koja obećaje brzine između 10 i 100 puta brže od ovih koje vidimo i koristimo na 4G, daje nam za naslutiti da dolazimo do standarda koji će dugo vremena biti zadovoljavajuć. I Intel ne planira propustiti ovu šansu.

Na Mobile World Congressu je Intel izjavio da više nisu u pitanju mobiteli i tableti, već tzv. uređaji budućnosti. U narednim godinama ćemo vidjeti uređaji koji do sada nisu uopće pronalazili svoje mjesto online. Ne želeći učiniti istu grešku kao i prošli put, donijeli su odluku da ne idu sami. Već su pronašli partnere: od američkih operatera je uspostavljena suradnja i s Verizonom i AT&T-om, dok su Ericsson, Huawei i ZTE partneri u procesu optimizacije uređaja.

Budući da su Verizon i AT&T već počeli testirati svoje 5G mreže po SAD-u, te su najavili njihovu implementaciju već u 2017., Intel je dobio šansu već danas aktivno testirati svoje uređaje.

Uz optimizaciju svojih uređaja za mrežu, Intel radi i procesore koji će biti napravljeni isključivo za uređaje koji zahtijevaju slabije performanse, ali moraju neprestano raditi. Perilice, aparati za kavu i druge stvari koje su “always on” će biti idealne platforme za ove procesore.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.