Intel Releases Developer API za Netbook aplikacije

Fotografija članka: Intel Releases Developer API za Netbook aplikacije

To će omogućiti softverskim tvrtkama i pojedincima da razvijaju aplikacije za za Intel temeljene Netbooks koji će biti dostupni na tržištu sljedeće godine.

 Intel nudi velike nagrade programerima da razvijaju aplikacije koristeći Atom API i također će biti ponuđeno u 2010. programerima da mogu prodati svoje aplikacija i dobiti 70% prihoda od svake prodaje putem  App Store, a koja će biti pokrenuta uz pomoć nekoliko Intel partnera. App Store bi trebao biti i značajna podrška za dodatne uređaje poput dlanovnika, Internet TV, set-top box i još mnogo toga.Međutim, da se pridružite Intel Atom Apps API programu, potrebno je uplatiti 99 $ kao godišnju naknadu za upravljanje tom stranicom te provjeru valjanosti svoje razvijene aplikacije.  Zvuči poznato?

Intel očekuje da će društveni mediji, obrazovanje i zabava bit primarne kategorije, a programeri će se vjerojatno usredotočiti sve više na razvoj aplikacija za netbook platformu. Veći zasloni i pristupačnije tipkovnica čine netbook idealnom platformom za aplikacije u ove tri kategorije, u odnosu na smartphones. 

Ako ste developer preuzimanje datoteka:

Sanja Ledinek

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.