Intel: rekordni prihodi od 9,7 milijardi dolara

Racunalo.com foto

Tvrtka Intel Corporation objavila je da je u prvom tromjesečju ostvarila rekordan prihod u iznosu od 9,7 milijardi USD, dobit prije oporezivanja u iznosu od 2,1 milijarde USD, neto dobit od 1,4 milijarde USD te dobit po dionici (EPS) od 25 centi.

"Naši rezultati za prvo tromjesečje odraz su jačanja temeljnog poslovanja i solidnog globalnog tržišnog okruženja", izjavio je Paul Otellini, Intelov predsjednik i generalni direktor. "Svjedoci smo zdrave potražnje za našim vrhunskim procesorima i čipsetima u svim segmentima. Kada je riječ o budućnosti, i dalje smo optimistični glede prilika za rast te očekujemo da ćemo i dalje uživati u pogodnostima vodeće uloge na tržištu 45-nm tehnologije."

Prvo tromjesečje 2008.

U usporedbi s prvim tromjesečjem 2007.

U usporedbi s četvrtim tromjesečjem 2007.

Prihod

9,7 milijardi USD

+9%

-10%

Dobit prije oporezivanja

2,1 milijardu USD

+23%

-32%

Neto dobit

1,4 milijarde USD

-12%

-36%

Dobit po dionici

25 centi

-11%

-34%

Rezultati za prvo tromjesečje 2008. obuhvaćaju i učinak troškova restrukturiranja i umanjenja vrijednosti imovine koji su smanjili dobit po dionici za četiri centa. Rezultati za prvo tromjesečje prošle godine obuhvaćaju korekcije na temelju poreza te troškove restrukturiranja i umanjenja vrijednosti imovine, čime je sveukupno dobit po dionici uvećana za otprilike pet centi. Rezultati za četvrto tromjesečje 2007. obuhvaćaju učinke restrukturiranja i troškova umanjenja vrijednosti imovine, čime je sveukupno dobit po dionici umanjena za otprilike 2,5 centi.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.