Intel počeo distribuirati NOR Flash memorijske čipove

Racunalo.com foto

Intelovi novi memorijski proizvodi, proizvedeni 65-nanometarskim tehnološkim procesom, omogućuju brzo čitanje podataka pri 133 MHz te njihovo zapisivanje brzinama do 1 MB u sekundi. To će fotoaparatima razlučivosti 4 megapiksela s videozapisom MPEG-4 omogućiti kraće vrijeme odziva i veće mogućnosti pohrane podataka. Brzina zapisivanja podataka novih proizvoda, proizvedenih pomoću 65-nm procesa, dvostruko je veća nego na Intelovim prethodnim proizvodima. Novi memorijski čipovi omogućit će i duže trajanje baterija, manju potrošnju energije, rad pri 1,8 volti te funkciju dubokog mirovanja. Intel će nastaviti suradnju s raznim ponuđačima mobilnih telefona kako bi im omogućio brzi prijelaz na novu skupinu svojih proizvoda.Intel je izvijestio da s tvrtkom Micron Technology napreduje na razvoju zajedničke tvrtke IM Flash Technologies, koja će proizvoditi memorijske kartice NAND flash. Od osnutka tvrtke IM Flash u siječnju ove godine, Intel i Micron otvorili su tri nova vrhunska proizvodna pogona s tehnologijom za proizvodnju memorijskih čipova na 300-mm silicijskim pločama, u Manassasu u Virginiji i Lehiju u saveznoj državi Utah. Masovnu proizvodnju novih proizvoda, među kojima i memorijske kartice NAND flash, zajednička će tvrtka započeti iduće godine. Proizvodnja prvih oglednih memorijskih čipova NAND flash kapaciteta 4 gigabita, proizvedenih pomoću 50-nanometarskog tehnološkog procesa, započela je u srpnju ove godine. Intel i Micron namjeravaju osnovati novu zajedničku tvrtku i u Singapuru te tamo otvoriti četvrti proizvodni pogon, koji će započeti s radom u drugoj polovici 2008. Na početku bi se u toj tvornici upotrebljavala 50-nm tehnologija na silicijskim pločama od 300 mm.


O tvrtki Micron Technology
Micron Technology vodeći je svjetski ponuđač naprednih poluvodičkih proizvoda. U pogonima diljem svijeta Micron proizvodi i prodaje dinamičke memorije (DRAM), memorije NAND flash, senzore Cjos, druge poluvodičke komponente te memorijske module za uporabu u naprednom računalstvu, potrošačkim proizvodima, mobilnim proizvodima i mrežama. Micronovim dionicama trguje se na burzi u New Yorku pod oznakom MU. Više informacije o tvrtki Micron Technology dostupno je na internetskim stranicama .

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.