Intel Moorestown platforma samo za Meego i android

Fotografija članka: Intel Moorestown platforma samo za Meego i android

Intel Moorestown se ne može natjecati sa ARM rješenjima u pogledu energetske učinkovitosti, ali neki proizvođači već su izrazili interes za ovu hardversku platformu. Na primjer, na nedavnom sajmu u Taipei 2010. Predstavljeno je nekoliko prototipova – komponenti na temelju Intel Moorestown.

Ključno pitanje u promicanju razvoja nove Intelove platforme na tržište je podršku za popularne softverske platforme. S obzirom na dugogodišnju i obostranu korisnu suradnju Intel i Microsoft, bilo bi logično za pretpostaviti da Moorestown će biti dodana podrška za operativne sustave Windows.

Međutim, unatoč činjenici da čip Atom Z600, zapravo se temelji na arhitekturi x86, prema izjavama predstavnika tvrtke Intel, čip nije dizajniran za Windows i kompatibilan je samo s operativnim sustavima kao što su meego i Android, kao i druge slične softverske platforme na temelju Linuxa. S druge strane, buduće platforme sa istim čipom Atom Z600, cilja se za upotrebu u netbookovima i Padovima, koji navodno će podržati Windowsi 7, zajedno s android i meego.
 

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.