Intel Llama Mountain PC prototip – najtanje računalo na Windows 8.1

Fotografija članka: Intel Llama Mountain PC prototip – najtanje računalo na Windows 8.1

Ili točnije rečeno, radi se o najtanjoj matičnoj ploči (i jednoj od najmanjih) koja je u stvari cijelo PC računalo i koja radi na Windows 8.1 OS-u. Predstavljamo Intel Llama Mountain PC.

Oglas

Na sajmu Computex 2014, koji traje danas i sutra, predstavljen je zanimljiv prototip računala koji je – drugačiji. Možda po veličini i izgledu, ali po funkcionalnosti je pravo pravcato PC računalo, iako to možda na priloženim slikama i ne djeluje tako. Ipak, ovo je Intel Llama Mountain PC, istina u prototip fazi, ali je funkcionalno.

Najzanimljivija karakteristika Intel Llama Mountain PC 2-u-1 prototipa upravo je “Broadwell” matična ploča koja djeluje nevjerojatno maleno i tanko. Bez obzira na to, na njoj ćete pronaći memoriju, podršku za Wi-Fi, a tanka je samo 670 grama i tanka samo 7,2 milimetara.

Intel Llama Mountain PC prototip - najtanje računalo na Windows 8.1

Gdje se može koristiti ova mala ali moćna matična ploča? Upotreba je široka, od malih i laganih prijenosnika, tableta, pa do sve popularnijih set-top boxova (koja su u stvari Smart TV) i samih TV-a.

U svakom slučaju, zanimljiv komad hardvera… :)

Intel Llama Mountain PC prototip - najtanje računalo na Windows 8.1

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.