Intel Itanium 9500 revolucionarne mogućnosti za računalstvo nužno za uspjeh poslovanja

Fotografija članka: Intel Itanium 9500 revolucionarne mogućnosti za računalstvo nužno za uspjeh poslovanja

Procesor Intel Itanium utemeljen je na novoj mikroarhitekturi te nudi i do 2,4 puta bolje skaliranje performansi i 33% bržu ulazno-izlaznu obradu u odnosu na prethodnu generaciju te nove mogućnosti kao što je tehnologija Intel Instruction Replay Technology.

Oglas

U razdoblju neviđenog rasta upotrebe podataka tvrtkama su potrebna napredna računalna rješenja koja omogućuju skalabilne i otporne performanse potrebne za pokretanje aplikacija nužnih za uspjeh poslovanja. Nova serija procesora Intel® Itanium® 9500 gotovo je dvostruko snažnija od prethodne generacije, što je čini idealnom za najzahtjevnija radna opterećenja u suvremenom svijetu, uključujući aplikacije za poslovnu analitiku, baze podataka i planiranje poslovnih resursa (Enterprise Resource Planning, ERP) velikih razmjera.

Sustavi utemeljeni na Intelovim procesorima Itanium koriste se u više od tri četvrtine tvrtki diljem svijeta s popisa Global 100. Tvrtke zastupljene na popisu djeluju u raznim industrijama, kao što su aeronautika, energetika, biološke znanosti i telekomunikacije. Serija procesora Intel Itanium 9500 tim će djelatnostima omogućiti znatno poboljšanje performansi te povećanje pouzdanosti, dostupnosti i mogućnosti servisiranja (Reliability, Availability, Serviceability, RAS) svjetske klase.

Performanse i sofisticiranost uz dostupnost od “pet devetki”
Serija procesora Intel Itanium 9500 sadrži 3,1 milijardu procesora, što je čini Intelovom najsofisticiranijom dosad izdanom serijom procesora opće namjene. Podržava i do dva puta više jezgri (osam umjesto četiri) od procesora prethodne generacije, nudi do 54 MB memorije ugrađene izravno u procesor te podržava do 2 TB DIMM memorije niskog napona u konfiguraciji s četiri utora. Brzina procesora u konfiguracijama s manjom potrošnjom energije povećala se četrdeset posto u odnosu na prethodnu generaciju. Novi radni taktovi protežu se od 1,73 GHz pri potrošnji energije od 130 vata do 2,53 GHz pri potrošnji energije od 170 vata.

Novi procesori nude najvišu razinu performansi dosad viđenu u seriji Intel Itanium te omogućuju iznimno skalabilne implementacije koje nude stupanj dostupnosti svjetske klase, a namijenjene su aplikacijama u kojima se koristi mnogo podataka te u kojima nedostupnost sustava jednostavno nije dopustiva. U takve se aplikacije ubrajaju programi za ERP, upravljanje nabavnim lancem i upravljanje odnosima s klijentima (CRM).

Model modularnog razvoja pruža veću fleksibilnost
Intel je 2010. predstavio svoju strategiju zajedničke platforme, koja procesorima Intel Itanium i Intel Xeon omogućuje korištenje zajedničkih platformskih sastojaka, uključujući čipsete, međuspojeve i memoriju. Ta strategija Intelu omogućuje kaskadnu primjenu snage RAS značajki serije Intel Itanium RAS u seriji Intel Xeon E7, dok seriji Intel Itanium omogućuje dodatno iskorištavanje učinkovitih praksi i vrijednosti ekonomije velikih količina. U sljedećoj generaciji proizvoda Intel Itanium, kodnog naziva “Kittson”, Intel će koristiti inovativan model razvoja serija Intel Itanium i Intel Xeon zvan “model modularnog razvoja”. Tim će se modelom proširiti strategija zajedničke platforme zajedničkim korištenjem elemenata na razini silicija i kompatibilnošću utora. Za Intel će rezultat biti još održiviji plan izvođenja budućih modela procesora Itanium na tržište. Uz to, OEM-ovi će moći projektirati samo jednu platformu matičnih ploča za obje arhitekture.

Prihvaćenost u informatičkoj industriji
Procesori Intel Itanium i dalje uživaju snažnu podršku proizvođača sustava kao što su Bull*, Hitachi*, HP*, Inspur* i NEC*. Poslovne aplikacije dostupne su od brojnih dobavljača, kao što su, među ostalim, Oracle*, SAP*, SAS*, Sybase* i Temenos*, čime se dokazuje odlučnost zajednice neovisnih dobavljača programske opreme da pruži snažnu podršku uspješnoj primjeni procesora Intel Itanium u zajednici korisnika.

Cijene i dostupnost
Serija procesora Intel Itanium 9500 dostupna je odmah po cijeni od 1.350 USD do 4.650 USD za količine od tisuću jedinica.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  1+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.