Intel IDF: Intelova tehnologija mijenja način kućne zabave

Racunalo.com foto

D. MacDonald, potpredsjednik i generalni direktor Intelove tvrtke Digital Home Group, u svom jutarnjem govoru na jesenskom IDF-u izjavio je da Intel razvija široku paletu osobnih računala, potrošačke elektronike, prijenosnih platformi i tehnologija. Tvrtka također zagovara donošenje usklađenih industrijskih specifikacija za niz tehnologija u digitalnom domu, od digitalnih zaslona do kabelskih i bežičnih tehnologija. MacDonald je predstavio Intelovu tehnologiju Viiv, platformu oblikovanu tako da korisniku poboljša užitak u digitalnoj zabavi.
“Digitalna tehnologija potiče razvoj novih vrsta sadržaja, različitih vrsta medija za distribuciju te inovativne digitalne uređaje, što upućuje na pojavu nove industrije digitalne zabave”, izjavio je MacDonald. “Dok se mi usredotočujemo na jednostavniju dostupnost i prikaz digitalne zabave na različitim uređajima u domu, ogroman broj tvrtki ima izvanrednu priliku stvoriti raznoliku paletu inovativnih uređaja, sadržaja i programske opreme. Intelova tehnologija Viiv ilustrira taj cilj.”
Osobnim računalima zasnovanima na Intelovoj tehnologiji Viiv bit će lako upravljati putem daljinskog upravljača, a bit će opremljena paketom Intelovih tehnologija i okružena brojnim elektroničkim uređajima, programima i internetskim uslugama (uključujući filmove, glazbu, slike i igre). Intelova tehnologija Viiv označit će novu eru izbora zabavnih sadržaja za korisnike.


Tehnologija procesora s dvije jezgre i platforme elektroničkih uređaja za digitalni dom
Intel je predstavio mali prototip računala nazvanog “Golden Gate”, koji je zasnovan na novoj generaciji Intelovih procesora s dvostrukom jezgrom kodnog naziva “Yonah”. Učinkovitost procesora s dvije jezgre i štedljiva platforma omogućili su oblikovanje malih računala ljepšeg oblika. Golden Gate konceptno je računalo koje može prikazivati videosadržaj visoke razlučivosti ili pokretati napredne računalne igre, a veličine je jedne komponente glazbene linije.
Intel razvija i platforme za uređaje potrošačke elektronike poput plazma-televizora i osobnih uređaja za reprodukciju zabavnih sadržaja. MacDonald je najavio izlazak Intelova “sustava na čipu” Oplus MN301. Riječ je o procesoru za prikaz multimedijskih sadržaja koji omogućuje oštriji i točniji prikaz boja na tankim zaslonima. Tako je sada dostupan referentni dizajn, spreman za proizvodnju dvokanalnih HDTV uređaja. Procesor Oplus MN301 i tehnologija Oplus Image Perfecting Engine razvijeni su u tvrtki Oplus Technologies Ltd., izraelskoj podružnici tvrtke Oplus Technologies Inc., koju je Intel kupio u travnju 2005. godine.Ključne industrijske specifikacije
MacDonald je izjavio da su usklađene industrijske specifikacije od osobite važnosti za brzu i jednostavnu razmjenu digitalnih sadržaja između različitih uređaja. Intel nastavlja surađivati s industrijskim grupama i udruženjima kao što je Digital Living Network Alliance, grupa koja broji više od 240 članova iz cijelog svijeta, te nastavlja upotrebljavati ključne kabelske i bežične tehnologije, kao što su WiMAX, Wi-Fi i bežični USB. MacDonald je dodao da je Intel nedavno pristupio HomePlug Industry Alliance grupi, koja radi na poboljšanju upotrebe električne mreže za prijenos podataka.
Intel također surađuje s proizvođačima drugih industrijskih grana kako bi omogućio razvoj zajedničkog sučelja za prikaz komercijalnih sadržaja i videa visoke razlučivosti (HD) ujednačene kvalitete. Tvrtka vjeruje da je jedinstveno sučelje za prikaz ključ za postizanje boljeg doživljaja pri korištenju bilo koje vrste uređaja i opreme u digitalnom domu.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.