Intel Haswell prototip s prilagodljivom veličinom ekrana, nova generacija Core procesora

Fotografija članka: Intel Haswell prototip s prilagodljivom veličinom ekrana, nova generacija Core procesora

Još je prošlog mjeseca na CeBIT-u predstavljeno “nešto” oko čega će se početi ozbiljnije dizati prašina. Intel Haswell je nova obitelj procesora namijenjena za ultrabook/hibride.

Oglas

Haswell je u stvari kodni naziv 4. generacije Intelovih Core procesora, a koji bi trebao dostojno zamijeniti Sandy Bridge (2. generaciju) i odlični Ivy Bridge (3. generaciju). U prvom je redu namijenjen za ugradnju u manje i lakše ultrabook ili hibridne prijenosnike. Mislite da će tableti samo tako izgurati prijenosna računala. Varate se, samo će se transformirati.

Veličine ekrana se stalno mijenjaju, dimenzije prijenosnika su sve manje, no rezolucija ne pada. Imati Full HD rezoluciju na 13 inčnom ekranu (koji je naravno osjetljiv na dodir) nije problem, kao niti na 11,6 inčnom. No, kako je kada imate obje veličine ekrana i kada jednostavno morate podešavati rezoluciju? E, to je nešto što je viđeno na CeBIT-u. I to može Haswell. S lakoćom.

Naravno, ovdje govorimo o hibridnom prijenosniku s Intelovom platformom, kojem se može odvojiti ekran (tablet) i koristiti zasebno. Prototip se još uvijek testira, ali imamo neke zanimljive informacije. Prototip je trenutno vrlo skup i nije još predviđen za prodaju, ali i to će se s vremenom “isklesati”. Prvi rezultati govore kako Haswell pokazuje oko 7-12% bolj eperformanse od Ivy Bridge procesora.

U nastavku slijedi i video s predstavljanja Intel Haswell procesora, traje oko 50-ak minuta. Zanimat će vas.

I još jedna zanimljiva informacija. Saznali smo kako će se u Hrvatskoj uskoro pojaviti dva prototipa Intel Haswella. Točne informacije znamo jer smo već dobili pozvinicu, ali vam ne smijemo reći kada i gdje. Pratite naš portal, prvi ćemo objaviti ovu informaciju :)

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  5+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.