Intel Haswell procesori – zaista štede bateriju – istina ili zabluda?

Fotografija članka: Intel Haswell procesori – zaista štede bateriju – istina ili zabluda?

Kada govorimo o novim Intel Haswell procesorima 4. generacije, Intel se hvali s dvije karakteristike – bolje performanse i manja potrošnja. Je li zaista tako?

Oglas

I sami smo bili na premijeri novih Intelovih procesora i tada su Intelovci tvrdili upravo to što vam govorimo – novi Intel Core procesori 4. generacije iz “Haswell” obitelji imaju bolje performanse a troše i manje struje, odnosno baterija na prijenosnim uređajima će trajati dulje. Je li to zaista tako, je li Intel Haswell procesori zaista toliko dobro odrađuju svoj posao?

U narednih nekoliko slika bit će vam sve jasno. U prilično opsežnim testiranjima Intel Haswell i Ivy Bridge procesora i na više različitih prijenosnih računala napravljen je ovaj specifični test “trajnosti baterije”, a rezultate možete vidjeti na slikama. Testirane su tri kategorije:
– Reader’s Test (najmanja potrošnja, vrlo štedljiv rad, pisanje teksta,…)
– Web Browsing – surfanje Internetom
– Battery Eater – u doslovnom prijevodu “žderač baterije”, mogu biti video obrade, igranje video igara i slično

Testirano je na nekoliko novih računala s “Haswell” procesorima Acer S7, Acer Aspire M5 Touch i Sony VAIO Pro 13, te starijim modelima s “Ivy Bridge” procesorima Asus G750, Razer Blade. Ukratko, rezultat je pozitivan, no negdje je bolji, negdje lošiji. I sami pogledajte rezultate testa, vjerujemo kako vam mogu poslužiti prilikom kupovine novog računala.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+3=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.