Intel Haswell novi procesori za ultra tanke tablete bez ventilatora

Fotografija članka: Intel Haswell novi procesori za ultra tanke tablete bez ventilatora

Možda vam naslov malo zvuči neobično, ali ako malo razmislite to je zaista tako. Tableti sami po sebi nemaju ventilatore, no mnogi imaju problema s hlađenjem. Rješenje postoji, novi Intel Haswell procesori.

Oglas

Intel je već ranije najavio kako će 4. generacija Core procesora poznatih i pod imenom Intel Haswell biti u prvom redu namijenjeni mobilnim uređajima – od prijenosnih računala i ultrabookova, preko tableta do smartphonea. No, ono što je najvažnije kod novih Intel Haswell proceosra je njihova procesorska snaga i potrošnja energije.

Nova generacija procesora upravo je napredovala na tim poljima, osjetno manje troše bateriju, tako da će vam trajati duže. Američka kompanija je najavila i posebne modele Intel Haswell procesora koji su namijenjeni za vrlo tanke mobilne uređaje.

Novi procesori troše samo 4,5 Watta struje, što je više od dvostruko manje od 3. generacije Core procesora (Ivy Bridge), koja troši oko 10 Watti struje. Zamislite nove tablet uređaje na novim Intel Haswell procesorima, baterija bi im mogla trajati i 30-ak posto više.

Uglavnom, dobri vjetrovi pušu iz Intela, a i Intel Haswell procesori su donijeli osjetni napredak. Očekujemo ih u prvim tabletima, neka prijenosna računala s Intel Haswell procesorom već smo testirali, a možete ih pronaći ovdje:

Intel Haswell

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.