Intel Genuino 101 (Arduino 101) – razvojna matična ploča koja nudi napredne značajke

Fotografija članka: Intel Genuino 101 (Arduino 101) – razvojna matična ploča koja nudi napredne značajke

Intel i osnivači Arduina predstavili jednostavnu razvojnu matičnu ploču, Intel Genuino 101, s pripadnim edukacijskim programom, posebno namijenjenu mladim inovatorima.

Oglas

Intel Corporation, u suradnji s osnivačima Arduina, najavio je skoro izdavanje proizvoda Arduino 101 (u SAD-u) i Genuino 101 (izvan SAD-a), cjenovno pristupačne edukativne razvojne matične ploče idealne za obrazovna okruženja i početnike u sastavljanju računala. Genuino 101 prva je široko dostupna razvojna matična ploča utemeljena na malom, energetski ekonomičnom modulu Intel® Curie™.

Osim što je jednostavan za korištenje i prikladan za osnovne vježbe, Genuino 101 može se koristiti za izradu prototipa tehnoloških proizvoda s podrškom za povezivanje i računalnu obradu podataka, a sve to zahvaljujući naprednim značajkama modula Intel Curie. Cijenom se može usporediti s osnovnim mikrokontrolerskim pločama dostupnima na tržištu, a opremljen je akcelerometrom, žiroskopom i podrškom za povezivanje putem tehnologije Bluetooth Smart kako bi omogućio razvoj pametnih, povezanih uređaja.

Najnovija ploča dio je Arduinove elektroničke platforme otvorenog izvornog koda, koja obuhvaća slobodno dostupne hardverske dizajne, bogat sustav dodatnih komponenti trećih proizvođača i softversko okruženje za programiranje, uz koje svatko s lakoćom može stvarati interaktivne projekte.

Podrška poduzetnicima u usponu te mladim učenicima i studentima za Intel je oduvijek prioritet, a partnerstvo s Arduinom omogućuje nam da snagu Intelove tehnologije ponudimo novoj generaciji stvaratelja računala. Zahvaljujući naprednim značajkama modula Intel Curie integriranima u Genuino 101, učenici, studenti i razvojni inženjeri sada mogu u stvarnost pretvoriti istinski jedinstvene, pametne i povezane kreacije.

– Josh Walden, viši potpredsjednik i generalni direktor Intelova odjela New Technology Group

Matična ploča utemeljena na modulu Intel Curie bit će i glavni alat za izradu prototipa za natjecatelje u novom reality natjecanju America’s Greatest Makers, koje će se 2016. početi emitirati na televizijskim kanalima i digitalnim platformama kuće medijske Turner Broadcasting, pod producentskom palicom Marka Burnetta, generalnog direktora tvrtke United Artists Media Group.

Genuino 101 u učionici

Genuino 101 bit će integriran u nastavni plan fizičkog računalstva Creative Technologies in the Classroom (CTC), koji je razvio i testirao Arduino, a trenutno se provodi u više od 300 škola. CTC je prvi formalni nastavni plan fizičkog računalstva za osnovne i srednje škole, a nastavnicima pruža alate, podršku i pouzdanost potrebne za uvođenje učenika u osnove programiranja, elektronike i mehanike. Intel će intenzivno surađivati s Arduinom kako bi tijekom sljedećih godina program CTC uveo u škole diljem svijeta. Uvođenjem Genuina 101 u učionice obrazovat će se nova generacija tehnoloških stručnjaka, poduzetnika i izumitelja.

Usko smo surađivali s Intelom na ovoj razvojnoj ploči, a svoju edukacijsku ponudu obogaćujemo mogućnostima povezivanja i naprednim značajkama koje današnji učenici programeri očekuju. Suradnja s Intelom omogućila nam je da se približimo globalnoj zajednici sastavljača početnika i učenika te da im ponudimo temeljit uvod u svijet fizičkog računalstva u obliku naprednijeg, snažnijeg tehnološkog rješenja koje će im omogućiti da svoje kreativne vizije pretvore u stvarnost.

– Massimo Banzi, suosnivač i generalni direktor Arduina

Genuino 101 bit će dostupan u prvom tromjesečju 2016. po predloženoj maloprodajnoj cijeni od trideset američkih dolara (približno 27 eura). Ta će se Intelova razvojna ploča u SAD-u prodavati pod robnom markom Arduino 101, a izvan SAD-a pod robnom markom Genuino 101. Moći će se nabaviti putem kataloških distributera i maloprodajnih lanaca koji prodaju i druge Intelove proizvode namijenjene sastavljačima računala i inovatorima, kao što su Amazon, Conrad Electronic, Farnell Element 14, Microcenter, Mouser, RadioShack , RS Components i SparkFun.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.