Intel Education Tablet – edukacijski tableti s ekranima od 10 i 7 inča

Fotografija članka: Intel Education Tablet – edukacijski tableti s ekranima od 10 i 7 inča

Pomalo nam je neobično sjela informacija o novim Intelovim edukacijskim tabletima, koje su zapravo tako i jednostavno nazvali – Intel Education Tablet.

Oglas

Radi se o dva modela s veličinama ekrana od 10 i 7 inča, a oba su namijenjena za edukaciju. Bez obzira na to, čini nam se kako Intel Education Tablet imaju prilično solidnu konfiguraciju, tako da vjerujemo da mogu poslužiti i za puno više.

No, njihova prava snaga je i dodatni e-reader softver, ekran koji podržava multitouch, te Intel Education Software. Intel Education Tablet i to 7 inčni model dolazi s Intel Atom Z2420 procesorom na 1,2 GHz, ima 1 GB LPDDR2 RAM-a i 8 GB eMMC prostora za pohranu podataka. Radi na Android 4.1 OS-u, ima McAfee Mobile Security antivirus, a 7 inčni ekran ima rezoluciju od 1024×600 točaka. Podržava WiFi, Bluetooth 3.0 (opcija), a baterija je od 4200 mAh.Težak je 355 grama, ima zvučnik i mikrofon, te dvije kamere – stražnju od 2 MP i prednju od 0,3 MP.

Intel Education Tablet i to 10 inčni model ima TFT ekran rezolucije 1280×800 točaka, a radi na Intel Atom Z2460 procesoru na 1,6 GHz, ima 1 GB RAM-a, te 16 GB prostora za pohranu podataka. Radi na Android 4.0 ICS OS-u, ima bateriju od 6600 mAh, iste kamere te težinu od 689 grama.

Za sada nema informacija na kojim će se sve tržištima pojaviti, ali poznato je kako će se na Intel Education Tablet instalirati edukacijski softver koji će se razlikovati od regije do regije.

Intel Education Tablet

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.