Intel Core i7-7700K nabrijan iznad 7 GHz i zaista radi!

Fotografija članka: Intel Core i7-7700K nabrijan iznad 7 GHz i zaista radi!

I to je moguće. No, ne i preporučljivo. Ovo je navodno napravio profesionalni overclocker Allen “Splave” Golibersuch koji je Intelov Core i7-7700K procesor natjerao na radni takt iznad 7 GHz.

Oglas

Kažu kako je Splave zaista u tome uspio. No, prije toga je morao napraviti neke predradnje. Za početak je isključio HyperThreading, a navodno je isključio i dvije od četiri fizičke jezgre. Isto tako, ništa nije spomenuto o hlađenju, vjerojatno je zagrijavanje bilo prilično veliko.

Pretpostavlja se kako je koristio posebna hlađenja kao što je “dry ice” ili “liquid nitrogen”. Prema objavljenim podacima uspio je Intelov “Kaby Lake” Core i7-7700K procesor natjerati na točno 7022,96 MHz, a prilikom testiranja nalazio se na ASRock Z170 OC Formula matičnoj ploči s temeljnim radnim taktom od 101,78 MHz.

Ono što bi vas moglo zanimati je kako je na matičnoj ploči bila i ASUS GeForce GTX 1080 STRIX OC grafička kartica koja je na Aquamarku postigla 643.316 bodova, odnosno na 3DMark 05 grafičkom testu čak 86.798 bodova.

Iako ovo što je napravio Splave nitko od vas neće pokušati, iz ovoga se vidi kako je Core i7-7700K vrlo pogodan za “nabrijavanje”. Za što vam to sve može poslužiti i sami znate.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+1=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.