Intel Core 2 Duo – novi procesori za stolna i prijenosna računala

Racunalo.com foto

Novi procesori proizvodit će se pomoću Intelove napredne 65-nanometarske tehnologije te tehnologije koja omogućuje izradu manjih procesorskih elektroničkih krugova i tranzistora. Pomoću te dvije tehnologije proizvodit će se brži i energetski učinkovitiji procesori, koji će omogućiti stvaranje brzih, modernih, tihih, malih i energetski štedljivih prijenosnih i stolnih računala.


“Zajednička osnova i robna marka svih procesora za stolna i prijenosna računala te mikroarhitekturu omogućit će prepoznatljivost u skupini najjačih i energetski najučinkovitijih procesora na svijetu, a programerima će olakšati stvaranje optimizirane programske opreme jer će se ona moći koristiti u različitim područjima računalstva”, rekao je Eric Kim, Intelov potpredsjednik i direktor marketinga. “Želimo da ti procesori budu srce i duša računala koja svakim danom unose sve više čarolije u naš život.”


Budući da će potrošačka računala, računala za igru, prijenosna računala i stolna računala za poslovnu uporabu imati jednaku mikroarhitekturu, programerima će biti lakše stvoriti učinkovitiju programsku opremu čije će se mogućnosti, ako bude potrebno, moći “dijeliti” među svim kategorijama računala.


Dvojezgreni procesori sadržavat će dosad najveću integriranu predmemoriju ili tzv. “memorijski spremnik” nazvan Intel Advanced Smart Cache (Intelova napredna pametna predmemorija), koja je oblikovana tako da omogućuje brži rad aplikacija koje intenzivno koriste memoriju. Proizvodi će podržavati i mogućnosti kao što su poboljšana sigurnost, virtualizacija i upravljivost, koje će biti ugrađene u sam procesor.


Individualni korisnici i tvrtke te će procesore također moći kupiti ugrađene u Intelove platforme namijenjene širokom tržištu. Riječ je o skupini Intelovih strojnih i programskih tehnologija koje su zajednički oblikovane, provjerene i prilagođene posebnim računalnim zahtjevima korisnika. Mobilna tehnologija Intel Centrino Duo mobile, tehnologija Intel® Viiv™ i Intel® vPro, koje se zasnivaju na inačicama novih procesora, omogućuju Intelu da tržištu ponudi bežično računalstvo, kućne zabavne sadržaje i platforme za produktivnije poslovanje.


Broj “2” u nazivu nove robne marke označuje novu generaciju tehnologije u Intelovoj skupini procesora Intel Core. Da bi ostao dosljedan dosadašnjem načinu označivanja procesora iz skupine Intel Core, Intel će nastaviti upotrebljavati nazive kao što je “Duo”, čime se jednostavno i jasno označuje broj jezgri u procesoru.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+2=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.