Intel Centrino s Wireless-N tehnologijom

Racunalo.com foto

Zasnovana na nacrtu specifikacije bežičnih mreža 802.11n, Intelova tehnologija Nex-Gen Wireless-N rješava spomenuti problem povećanjem podatkovne propusnosti za pet puta i dvostruko većim bežičnim dometom te u isto vrijeme, štedeći energiju baterija, omogućuje dodatni sat rada prijenosnog računala u usporedbi s postojećim proizvodima zasnovanima na tehnologiji Draft-N.
Uz to, Intel je najavio pokretanje programa “Connect with Centrino” (“Povežite se s Centrinom”). Na njemu je Intel radio s vodećim proizvođačima AP-ova (uređaja za prihvat bežičnih klijenata), kao što su Asus, Belkin, Buffalo, D-Link i Netgear, kako bi omogućio kompatibilnost i performanse. Intelovi bežični proizvodi N imaju certifikate za rad s brojnim AP uređajima, koji će, nakon što prođu stroge certifikacijske testove, dobiti pravo na nošenje prepoznatljive oznake “Connect with Centrino”, čime će se kupcima jamčiti sigurnost pri izboru opreme za umrežavanje.
“Integracijom tehnologije Wireless-N u prijenosna računala zasnovana na platformama Centrino Duo s procesorima Intel Core 2 Duo pružit će se korisnicima mogućnost istovremenog obavljanja više zadataka, veća brzina i domet, a time i uživanje u mrežnim i digitalnim sadržajima”, izjavio je Dave Hofer, direktor marketinškog odjela grupe za bežičnu tehnologiju Intelovih prijenosnih platformi. “Naš novi zaštitni znak “Connect with Centrino” na mrežnim AP uređajima korisnicima pruža dodatno jamstvo da kupuju sustav kompatibilan s tehnologijom Wireless-N.”
Nova tehnologija poboljšava rad s kućnim bežičnim mrežama, osobito kad više korisnika istovremeno pristupa mreži i upotrebljava aplikacije koje zahtijevaju veliku propusnost, npr. pri reprodukciji audio i videosadržaja. Intelovi proizvodi Nex-Gen Wireless-N smanjuju “mrtve kutove” odnosno mjesta slabog bežičnog signala, omogućuju promet HD videosadržaja, produljuju trajanje baterija te omogućuju rad s postojećim AP-ovima starijih specifikacija 802.11/a/b/g.
Prijenosna računala zasnovana na Intelovoj tehnologiji Centrino Duo rade brže i učinkovitije s poboljšanim mogućnostima novog Intelovog mrežnog bežičnog adaptera Next-Gen Wireless-N. Osnovu platforme čine procesori Core 2 Duo, koji sadrže dvije procesorske jezgre  (ili “računalna mozga”) koja mogu istovremeno i velikom brzinom izvršavati zadatke trošeći pritom vrlo malo energije. Kada se ugrade u sustave zasnovane na Intelovoj platformi Centrino Duo s tehnologijom Wireless-N, procesori Core 2 Duo mogu poboljšati reprodukciju HD videozapisa, ubrzati proces digitalizacije glazbe i kodiranje u MP3 format te brže instalirati nove dodatke za antivirusni program.
Intelova tehnologija Next-Gen Wireless-N, kao i zaštitni znak “Connect with Centrino”, isporučivat će se s novim prijenosnim računalima zasnovanima na tehnologiji Intel Centrino Duo i Microsoftovim operativnim sustavom Windows Vista. Distribucija takvih novih prijenosnika započet će već krajem siječnja iz tvornica OEM proizvođača kao što su Acer, Asus, Gateway i Toshiba, a vrlo brzo pridružit će im se i ostali proizvođači.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  8+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.