Intel Cedar Trail Atom procesori stižu na prva netbook računala

Fotografija članka: Intel Cedar Trail Atom procesori stižu na prva netbook računala

Ako i niste pratili naše ranije članke o Cedar obitelji procesora, obratite ubuduće pažnju na procesore oznake Atom N2600 i N2800 koji imaju dvije jezgre i smanjenu potrošnju električne energije, tako da će baterija izdržati i do 10 sati rada, odnosno tjednima na čekanju (standby). Isto tako, obratite pažnju i na all-in-one procesore oznake D2500 i D2700.

Što se grafičkih mogućnosti tiče, Full HD je standard (1080p), kao i prikaz Blu-Ray sadržaja, a video sadržaj u visokoj definiciji može izvesti i preko HDMI i DisplayPort video izlaza. Integriran je i Intel Graphics Media Accelerator 3600/3650, a u kombinaciji s integriranim memorijskim kontrolerom postiže zavidne rezultate, u Intelu tvrde i do dvostruko bolje od prethodne platforme.

Od nekih dodatnih mogućnosti spomenimo Intel Smart Connect Technology koja omogućuje trenutnu vezu s Internetom čim otvorite netbook, dok se email, Twitter i RSS automatski ažuriraju i u "sleep" modu. Tu je i Intel Rapid Start Technology koja omogućuje vrlo brzi povratak iz standby moda uz veliku uštedu u potrošnji baterije.

Intel Cedar Trail Atom procesori stižu na prva netbook računala

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  6+7=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.