Intel će predstaviti osmu generaciju Core procesora 21. kolovoza

Fotografija članka: Intel će predstaviti osmu generaciju Core procesora 21. kolovoza

Iz Intela smo danas saznali, kako će ta firma predstaviti osmu generaciju svojih popularnih Core procesora i upotpuniti svoju gamu za ovu godinu.

Oglas

Intel se u zadnje vrijeme drži svojeg rasporeda za godišnje izdanje svoje Core procesorske obitelji te zadnjih pola desetljeća godina novi procesori stižu krajem ljeta ili početkom jeseni (op.a. osim Broadwella koji su kratko zakasnili).

Još nisu dali nikakve detalje o putu kojim će ići arhitektura Core procesora, no očekujemo da ćemo detalje dobiti 21. kolovoza i saznati više o novoj Coffee Lake arhitekturi na kojoj će vjerojatno biti izgrađena osma generacija. Coffee Lake je daljnje poboljšanje Skylake i Kaby Lake arhitekture, proizvodit će se na 14 nanometarskom proizvodnom procesu, a Intel je na Computexu pričao o 30% poboljšanja u performansama u SYSmarku (ovdje se vjerojatno radi o laptopima ii U-seriji). Coffee Lake će vjerojatno zahtjevati novi čipset, a desktop procesori neće raditi na postojećim matičnim pločama na Intelovoj 200-seriji.

Postavlja se pitanje hoće li desktop i laptop serija CPU-a izaći simultano ili ćemo ipak prvo vidjeti laptop verzije kako je to obično bilo do sada. Također, nestrpljivo čekamo službene specifikacije jer do sada nismo saznali puno. A možda ćemo na predstavljanju čuti više i o Cannonlake arhitekturi za iduću godinu, za koju se očekuje da će biti prva Intelova arhitektura na 10 nm proizvodnom procesu.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.