Intel Broadwell procesori za prijenosna računala prije nove godine

Fotografija članka: Intel Broadwell procesori za prijenosna računala prije nove godine

Izvršni direktor Intela, Brian Krzanich, najavio je kako će se nova generacija Intelovih procesora iz “Broadwell” obitelji pojaviti prije božićnih praznika.

Oglas

Krzanich je potvrdio kako se Broadwell PC računala (u prvom redu ona prijenosna) ipak neće pojaviti u prodaji početkom iduće godine, odnosno tijekom jeseni. Ako nas pitate, čemu žurba, tek se razmahala “Haswell” generacija. Ipak, dao je naznačiti kako će dati sve od sebe da se možda pojave i prije početka škole.

Konkretno, nema ništa konkretno. Prema Intelovim informacijama nagađamo kako bi se nova prijenosna računala s Intel Broadwell procesorima pojaviti negdje krajem kolovoza, tijekom rujna pa negdje do studenog. Ipak, nekako smo skloniji vjerovati kako će se to dogoditi ipak početkom 2015. godine, nismo sigurni niti da će se pojaviti prije Božića.

Ono što karakterizira Intel Broadwell je “smanjena” Haswell arhitektura, dakle ne radi se o novim procesorima. Broadwell čipovi će raditi na 14-nanometarskoj tehnologiji, što je ipak napredak u odnosu na Haswells čipove koji su proizvedeni u 22-nanometarskoj tehnologiji. Niti same performanse procesora ne bi trebale biti osjetno bolje, no bit će bolje, to je sigurno. U prvom redu očekujemo kako će biti energetski još štedljiviji te kao takvi pogodniji za prijenosna računala, a sve više se Intelovi procesori ugrađuju i u tablete.

Ono što bi moglo obradovati gamere je da će novi Intel Broadwell procesori najviše napredovati ponovo u grafici. Nadamo se da je zaista tako…

Intel Broadwell procesori za prijenosna računala prije nove godine

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.