Intel Atom Z3000 Baytrail u devet vrhunskih tableta, priča se širi

Fotografija članka: Intel Atom Z3000 Baytrail u devet vrhunskih tableta, priča se širi

Čini se kako u novoj generaciji 2-u-1 uređaja, odnosno kombinaciji hibridnoj tableta i prijenosnika sve se više ugrađuje Intel Atom Z3000 Baytrail procesor.

Oglas

Prije godinu dana 8možda i nešto više) gotovo da i nismo viđali Intelove procesore u mobilnim uređajima, odnosno tabletima (u ovoj priči). No, kako su najvili još prije ljeta, nova Intel Atom Z3000 generacija procesora iz “Baytrail” obitelji je vrlo interesantna proizvođačima tableta i hibridnih mobilnih uređaja, nešto slično kao i nova Intelova “Haswell” generacija Core procesora za prijenosna računala.

Intel Atom Z3000 procesori su namijenjeni i za Android i za Windows tablete (kao i one na Chrome OS-u). Malih su dimenzija, jeftini, malo troše struje i prilično su snažni. Od starijeg Atoma iz “Clovertrail” obitelji su jači otprilike dvostruko, a tu je i nova Intel Burst tehnologija.

Radi se o četiri procesora iz Intel Atom Z3000 obitelji:Procesori s oznakom D na kraju su ograničeni na 2GB RAM-a i na Full HD rezoluciju (1920×1200 točaka), dok druga dva podržavaju 4GB RAM-a i veću rezoluciju od 2560×1600 točaka.

Intel Atom Z3000 Baytrail

U ovim se uređajima već nalaze novi Intel Atom Z3000 procesori:


– Dell Venue 11 Pro

– Acer Iconia W4

– HP Pavilion 11 x2
– Sharp Mebius Pad
– Lenovo Miix 8

Što nas još očekuje? Puno toga, koliko smo mogli zaključiti. Očekuje se kako će i LG i Samsung predstaviti neke uređaje na Intelovoj platformi. Sony je već predstavio Tap 11 s Haswellom, iako postoji velika vjerojatnost za nove tablete s Baytrail procesorima.

Uskoro će se pojaviti i Dell Venue Pro 11 i HP Pavilion 11 X2, sve na Intelu Baytrail.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+4=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.