Instagram ima više aktivnih korisnika od Twittera

Fotografija članka: Instagram ima više aktivnih korisnika od Twittera

Popularna društvena platforma na kojoj možete uploadati svoje fotke i video zapise sada ima veću bazu aktivnih korisnika od Twittera, sudeći prema postu na blogu glavnog izvršnog direktora Instagrama Kevina Systroma.

Oglas

Instagram trenutno ima više od 300 milijuna aktivnih korisnika što premašuje Twitterovih 284 milijuna, ali je daleko od Facebookovih 1.3 milijarde korisnika. Systrom također navodi kako spomenuti korisnici Instagrama uploadaju više od 70 milijuna fotografija i video zapisa na dan.

I ne samo da Instagram ima veći broj korisnika, već i bilježi bržu stopu rasta u odnosu na Twitter. Instagram je udvostručio broj aktivnih mjesečnih korisnika od prošle jeseni kada je bilo registrirano više od 150 milijuna korisnika. Za razliku od Instagrama, Twitter je dostigao broj od 200 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika u prosincu 2012. godine i od tada mu se stopa rasta značajno usporila, pa su ga tako „prestigle“ i usluge poput WhatsAppa i Facebook Messengera – koje obje broje više od 500 milijuna korisnika.

Osim brojeva, Systrom je najavio obnavljanje Instagramovog fokusa na autentičnost kako bi se što više oduprijeli spam računima. Instagram će se koncentrirati na autentičnost, jer je to mjesto gdje stvarni ljudi dijele svoje stvarne trenutke života. Uskoro će Instagram objaviti verificirane oznake za zvijezde, sportaše i brendove. To je i logičan korak nakon što je kompanija uvela „People“ tražilicu u „Explore“ dio ove aplikacije prošlog mjeseca.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  4+8=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.