Instagram će uskoro omogućiti skidanje arhive svih podataka

Fotografija članka: Instagram će uskoro omogućiti skidanje arhive svih podataka

Instagram će uskoro omogućiti novu funkciju kojom će omogućiti skidanje cjelokupne arhive svih poruka, videa i fotografija sa Instagrama.

Oglas

Glasnogovornik Instagrama potvrdio je da je da je u razvoju alat koji će omogućiti skidanje kopije svega što je korisnik podijelio sa Instagramom, uključujući slike, video i poruke. Ovaj alat trebao bi omogućiti mnogo lakši odlazak korisnika sa Instagrama te njihovo prebacivanje na druge konkurentske društvene mreže (iako je pitanje koje su uopće one).

Nije sigurno kada ovaj alat stiže na Instagram, ali čini se da bi to moglo biti prije 25. svibnja, budući da je to dan kada tvrtke moraju poduzeti mjere u povodu direktive GDPR Europske Unije. GDPR direktiva smjera jačoj zaštiti osobnih podataka korisnika, a ona traži da tvrtke omoguće skidanje kopija svih njihovih podataka. Tako da ukoliko Instagram želi ispoštovati taj rok, potrebno je da uvede onu funkciju prije 25. svibnja.

Facebook, koji je vlasnik Instagrama, već sada ima , a Instagram je do sada svim silama onemogućavao skidanje podataka. Zabranjivane su čak i neke banalne funkcije poput držanja prsta na slici da bi se spremila, nisu se mogle naknadno spremiti slike koje su već objavljene i sl. Uza sve veći pritisak na Facebook i Marka Zuckerberga čini se da je ovo barem mali korak prema većoj zaštiti osobnih podataka korisnika.

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  2+6=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.