Inicijativa za osnivanje savjetodavnog centra za SEME regiju

Racunalo.com foto

Centar čije bi sjedište bilo u Zagrebu, osiguravalo bi razvoj i inovacije za SEME (Jugoistočna Europa i Bliski Istok) Regiju, a specifičnost bi mu bila fokus rada na rješenjima za maloprodaju i veleprodaju. Osim specijalizacije, centar bi koristio hrvatska znanja, hrvatske resurse i hrvatski intelektualni kapital.
SAP kao vodeći svjetski proizvođač poslovnog softvera ima višegodišnje iskustvo u otvaranju i radu specijaliziranih savjetodavnih centara, a lokalni ured ponukan svojom poslovnom strategijom te idealnom geografskom pozicijom Zagreba kojom se povezuje Istočna Europa i Mediteran dao je ideju za osnivanje specijaliziranog savjetodavnog centra čije bi sjedište bilo upravo u Zagrebu. Agencija za promicanje izvoza i ulaganja je agencija Vlade Republike Hrvatske čija je osnovna zadaća pružanje potpune usluge investitorima pri realizaciji ulagačkih projekata, predlaganje mjera za unaprjeđenje ulagačkog okruženja te prezentacija Hrvatske u inozemstvu kao poželjne ulagačke lokacije, i kao takva pokazala se idealnim partnerom u realizaciji osnivanja centra.
„Cilj nam je osigurati i održavati visoki stupanj društvene i socijalne odgovornosti, a ulaganje u hrvatski razvoj i znanje upravo to može i realizirati. Centar čiji bi rad bio usmjeren na specijalistička znanja i specifične industrije osigurala bi povlaštenu poziciju kako grada Zagreba tako i Republike Hrvatske u ispunjavanju potrebnih preduvjeta za međunarodnu prihvaćenost, ali i status koji odavno zaslužuje. Vjerujem da će upravo snažan angažman Agencije za promicanje izvoza i ulaganja osigurati pravodobno i pravilno realiziranje naše inicijative“, izjavio je Igor Dropulić, direktor SAP-a d.o.o.
Proces privlačenja i realizacije kvalificiranih ulagačkih projekata, kroz pozitivan i partnerski pristup na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, ključan je faktor za daljnji kako regionalni tako i cjelokupni razvoj Republike Hrvatske. S tim ciljem je neophodno prikupiti i objediniti informacije o resursima koji su raspoloživi za ulaganja kako bi ulagači na jednom mjestu mogli odmah dobiti tražene informacije. Stoga će upravo u tom segmentu Agencija za promicanje izvoza i ulaganja i odigrati ključnu ulogu.
„U Agenciji za promicanje izvoza i ulaganja upravo smo visoku tehnologiju definirali kao prioritet, te nastojimo privući ulaganja visoke dodane vrijednosti. Stoga nam je od iznimne važnosti da projektima poput SAP-ovog savjetodavnog centra osiguramo mjesto u Hrvatskoj koja ima dugu i prepoznatu tradiciju u ICT sektoru. Hrvatska je došla na čelo jedne nove regije i tako postala jedno od vodećih odredišta za izravna ulaganja u jugoistočnoj Europi. Napredna informacijsko-komunikacijska infrastruktura i prometna infrastruktura omogućuju ulagačima pristup na tržište od 500 milijuna ljudi, što itekako pridonosi atraktivnosti Hrvatske kao poželjne ulagačke destinacije.“ izjavio je Slobodan Mikac, ravnatelj APIU.


Osnivanje centra osigurati će priljev financijskih sredstava i velikih investitora koji bi i na taj način bili uključeni u realizaciju ulagačkih projekata koji će donijeti nove tehnologije i znanje, nova radna mjesta i pozicionirati Republiku Hrvatsku kao snažnog konkurenta na području znanja i razvojnih inicijativa. Osnivanje centra predviđeno je početkom 2007. godine.

Oglas
Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+9=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.