InFocus New Tab F1, prvi tablet s Firefox OS operativnim sustavom

Fotografija članka: InFocus New Tab F1, prvi tablet s Firefox OS operativnim sustavom

Već smo ranije najavljivali kako će se to dogoditi. I evo ga, čini se kako je na tržište stigao prvi tablet s Firefox OS-om. Predstavljamo InFocus New Tab F1.

Oglas

Novi InFocus New Tab F1 tablet proizvela je pomalo zaboravljena kompanija Foxconn, a tablet je proizveden upravo za kompaniju Mozilla, koja inače stoji iza jednog Firefoxa, jednog od najpopularnijih web pretraživača, a kojeg i sami koristimo u našoj redakciji.

Inače, kompanija Foxconn je jedno vrijeme bila jako na glasu i u medijima. Pravo ime kompanije je Hon Hai Precision Industry Co Ltd, na burzama je pod imenom Foxconn Technology Group, a radi se o tajvanskoj multinacionalnoj kompaniji sa sjedištem u Tuchengu (New Taipei, Taiwan). Foxconn je najveći svjetski proizvođač elektronike i treća najveća IT kompanija po zaradi. Njihove ćete proizvode (procesore, matične ploče, memorije,…) pronaći u praktički svim najpoznatijim brandovima kao što su BlackBerry, iPad, iPhone, iPod, Kindle, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, Playstation 4, Wii, and Wii U.

InFocus New Tab F1 tablet na Firefox OS-u

Vratimo se mi na naš InFocus New Tab F1 tablet koji ima veliki 10,1 inčni ekran Full HD rezolucije od 1280×800 točaka, 4-jezgreni procesor na 1 GHz s PowerVR SGX544 MP2  grafikom, 2 GB RAM-a, 16 GB prostora za pohranu podataka prošitrivo preko microSD ulaza.

Ugrađene su i dvije kamere od 5 MP i 2 MP, a podržava Bluetooth, WiFi, žiroskop i GPS. Baterija je prilično moćna, ima čak 7000 mAh, što bi trebalo biti dovoljno za cjelodnevni rad. Inače je tanak 9,7 milimetara i težak 580 grama.

Neslužbeno saznajemo kako će se pojaviti i inačica InFocus New Tab F1 tableta sa 7 inčnim ekranom. Neka vas ne zavara hardverska konfiguracija jer je u ovom trenutku teško procijeniti kako se ona ponaša na Firefox OS-u, koji bi mogao biti hardverski manje zahtjevan. Inače, kompaniju InFocus poznamo i po odličnim projektorima.

InFocus New Tab F1 tablet na Firefox OS-u

Oglas
Pretplatite se na BESPLATNE
Tjedni pregled najzanimljivijih tehnoloških informacija
Poveznica se otvara u novom prozoru
Sigurnosna provjera: Upišite rezultat  7+5=

KOMENTARI


Neprimjerene komentare, poveznice, reklamiranje/promoviranje i komentare koji tematski nisu vezani uz vijest odmah ćemo ukloniti.